لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۵

تلاش کاخ سفید در جلوگیری از طرح جدید تحریم علیه ایران


با گذشت یازده روز از توافق موقت ۶ ماهه گروه ۵+۱ با ایران در چارچوب برنامه اتمی آن کشور، گروهی از قانونگذاران دموکرات و جمهوری خواه آمریکا در پی آن هستند که طرحی را برای اعمال تحریم های جدیدتر و شدیدتر علیه ایران دنبال کنند. در همین حال، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا که از سال ها پیش بر این باور بوده است که می توان مشکل اتمی ایران را با استفاده از راه های دیپلماتیک حل کرد؛ تلاش می کند تا قانونگذاران آمریکائی را قانع کند که - در شرایطی که توافقهای مقدماتی و موقت میان ۵+۱ و ایران انجام شده - باز هم دست نگه دارند.

جی کارنی سخنگوی باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در چارچوب موافقت موقت ۶ ماهه با برنامه اتمی ایران به خبرنگاران گفت من می توانم به شما بگویم که موضع ما بسیار روشن است و برای آن که موافقت گروه ۵+۱ با ایران اجرا شود؛ اتخاذ چنین موضعی صحیح است.
سخنگوی کاخ سفید اضافه کرد هم رئیس جمهوری و هم کنگره آمریکا مسوؤلیت دارند این مورد را بسنجند که آیا ما می توانیم (در رویاروئی با برنامه اتمی ایران) با اجرای یک روش دیپلماتیک قبل از آن که راه حل جایگزین دیگری را دنبال کنیم؛ به یک نتیجه جامع دست یابیم یا نه؟
جی کارنی گفت در حال حاضر، تصویب هر گونه طرحی در چارچوب اعمال تحریم های جدید تر علیه ایران تلاش های ما را برای دست یابی به یک راه حل صلح آمیز با دادن بهانه به دست ایران تضعیف خواهد کرد. در نتیجه اکنون تحریم های جدید ضرورت ندارد زیرا قسمت اصلی تحریم هایی که بر ایران اعمال می شود؛ همچنان به قوت خود باقی است و ایران فشارهای شدید اعمال آن تحریم ها را حس می کند.
وی همچنین اضافه کرد که هیچ شک و تردیدی در ایران وجود ندارد که اگر توافق به نتیجه نرسد، کنگره و دولت آمریکا به سرعت تحریم های شدیدتر جدیدی را علیه ایران اعمال خواهند کرد.
آقای کارنی در ادامه گفت واضح است که هدف از اعمال تحریم های شدید علیه ایران در چارچوب برنامه اتمی، آن بوده است که ایران رفتارهای خود را تغییر دهد.
توافق گروه ۵+۱، نخستین گام در روندی است که این مطلب را - که آیا ایران رفتارهای خود را در چارچوب تعهداتش در جامعه بین المللی - تغییر خواهد داد یا نه، به آزمایش خواهد گذارد.

در همین رابطه، شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت ایالات متحده آمریکا، حق غنی سازی اورانیوم را برای ایران به رسمیت نمی شناسد و در توافق گروه پنج به علاوه یک با ایران، در خواست ایران برای به رسمیت شناختن غنی سازی اورانیوم آورده نشده است.
XS
SM
MD
LG