کاخ سفید آمریکا میگوید برای اقدام اجرایی به جهت جلوگيری از انتقال شرکتها از خاک آمريکا و قرار دادن دفتر مرکزی خود در کشورهای ديگر، به منظور فرار از پرداخت ماليات ندارد، جدول زمانی مشخصی ندارد.
با این حال، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه (۱۱ شهريور ماه) گفت اگر کنگره حاضر به اقدامی در اين زمينه نباشد، دولت باراک اوباما برای نشان دادن واکنش به «شرکتهای فراری» به دنبال گزینههای ممکن خواهد بود.
برخی از شرکتهای آمریکایی با خرید شرکتهای خارجی، درحال خروج از آمريکا و بازسازی در خارج از کشور هستند، امری که کاخ سفید معتقد است برای شرکتهای رقيبی که در آمريکا ماندهاند و یا مالیات دهندگان سختکوش آمریکايی عادلانه نيست.
اين اقدام طی روندی که «وارونگی» نام گرفته، البته قانونی است، و به درآمدهای اضافی، نه تنها برای شرکتها، بلکه برای بانکداران و سايرين که درگير ساختار نظام مالی هستند، منجر میشود. عنوان «وارونگی» از این فکر برمیخيزد که شرکت مورد نظر، با ايجاد یک واحد خارجی و محول کردن نقش هدايتکنندگی به آن، در حالی که بدنه بزرگتر کماکان در داخل خاک آمريکا قرار دارد، خود را وارونه میکند.
اظهارات کاخ سفید درباره وارونگی چند روز پيش از سخنرانی هفته آینده وزير خزانهداری آمريکا ابراز شد. جاکوب لو قرار است روز دوشنبه ۱۷ شهريور ماه در مورد شرکتهای بزرگ فراری از پرداخت مالیات و نیز روند «وارونگی» سخنرانی کند.
برخی از کارشناسان میگويند دولت و وزارت خزانهداری میتوانند با شمارش بدهیهای آمريکايی يک شرکت به عنوان دارايی خالص، از سرعت فعلی وارونگی شرکتها بکاهند. اين تغییر دستيابی شرکتها در معاملات وارونگی را به اکثریت لازم مالکیت سهام خارجی مورد نیاز برای ايجاد شخصيت حقوقی مجدد در خارج از کشور دشوارتر میکند.
برنی ساندرز، سناتور مستقل از ايالت ورمونت، همچنین گفته است شرکتهایی که به وارونگی روی میآورند نبايد اجازه داشته باشند برای بدست آوردن قراردادهای فدرال با شرکتهای داخلی به رقابت بپردازند.
برخی از جمهوریخواهان و همچنین بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، میگویند وارونگی نشانهای از مشکل بزرگتری است که نیاز به اصلاحات مالیاتی جامع برای حل و فصل دارد، و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، موافقت کرده است که به گفتگوها بر سر اصلاحات عمده در نظام مالیاتی بپيوندد.