شرکت تولید کننده اپلیکیشن "واتس اپ" می گوید از این به بعد تمامی مکالمات و پیامک های ارسال شده روی این سرویس با فناوری پیشرفته کدگذاری می شوند.
این شرکت می گوید فناوری "اند تو اند انکریپشن" که در یک ترجمه غیر دقیق رمزگذاری سر به سر نام دارد، کاربران واتس را در برابر تمامی هکرها و دولت هایی که قصد جاسوسی از شهروندان دارند، محافظت می کند.
استفاده از این فناوری پیشرفته روی اپلیکیشن واتس اپ، درست پس از اتمام دعوای حقوقی شرکت اپل و پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، بر سر شکستن قفل رمز آیفون عاملان حمله تروریستی سن برناردینو صورت می گیرد.
کارشناسان امنیت اطلاعات می گویند این اقدام واتس اپ نشان می دهد که جنگ بین شرکت های نرم افزاری و دولت ها بر سر دسترسی به اطلاعات رمزگذاری شده هنوز ادامه دارد.
نشریه فوربس چاپ آمریکا در مقاله ای این اقدام واتس اپ را یک پیروزی برای طرفداران حریم خصوصی قلمداد کرد. نشریه خبری فناوری سی نت هم نوشت که با این اقدام واتس اپ، مشکلات اف بی آی برای دسترسی به اطلاعات افراد بسیار بیشتر خواهد شد.
واتس اپ درحالی روی به رمزگذاری مکالمات آورده که پیش از این رقیب آن در ایران یعنی "تلگرام" این امکان را به صورت اختیاری با عنوان "چت محرمانه" یا Secret Chat فراهم کرد و به عقیده برخی، با این مزیت توانست در مدت کوتاهی در ایران فراگیر شود.
البته عدم فیلتر تلگرام باعث شد تا به گفته مقام های ایران اکنون بیش از ۲۰ میلیون ایرانی اکنون از تلگرام استفاده کنند و همچنین برخی نهادهای نظامی مانند "سپاه قدس" نیز از این امکان استفاده می کنند.
با این حال، تلگرام در برخی حوزه ها ضعیف تر از واتس اپ است. در واتس اپ کاربران می توانند بطور رایگان با هم تلفنی صحبت کنند اما این امکان هنوز در تلگرام مهیا نشده است.