لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۲

نمایشگاه سی ئی اس: از پهپادی که بال میزند، تا قرصی هوشمند و دماسنج!


 یک شرکت فرانسوی پهپادهای پرنده مانند تولید کرده که میتواند با هر شارژ هشت دقیقه پرواز کند
یک شرکت فرانسوی پهپادهای پرنده مانند تولید کرده که میتواند با هر شارژ هشت دقیقه پرواز کند

نمایشگاه سی ئی اس، بزرگترین نمایشگاه ابزار الکترونیکی مصرفی روز چهارشنبه در شهر لاس وگاس ایالت نوادا آغاز بکار کرد.

در این نمایشگاه که در سالن هایی به وسعت بیش از ۲۴۰ هزار متر مربع برگزار می شود، نزدیک به چهار هزار غرفه از ۱۵۰ کشور وجود دارند. از شرکت های پیشکسوتی مثل سامسونگ و سونی گرفته تا شرکت های کوچکی که برای اولین بار در سی ئی اس شرکت کرده اند و اولین محصول خود را به بازار ارائه می دهند.

لاس وگاس که از مراکز اصلی قمار و خوشگذرانی جهان است، حالا به قطبی برای علاقه مندان فناوری تبدیل شده که در آن از تلویزیونی به ضخامت کمتر از سه میلیمتر، تا پهپادی که مانند یک پرنده بال میزند پرده برداری شد.

یکی از اصلی ترین تم های نمایشگاه امسال، فناوری های متصل به اینترنت است که Internet of Things یا به اختصار IoT نام دارند. در سی ئی اس امسال یازده هزار محصول IoT به نمایش گذاشته شده اند. از عمده ترین محصولات IoT می توان از فناوری های پوشیدنی، ابزار خانگی هوشمند، و ربات های خانگی نام برد.

دسته فناوری های پوشیدنی شاید بیش از دیگر محصولات در روز اول نمایشگاه بازدید کننده داشت. از نوعی کفش که صحیح یا غلط راه رفتن فرد را با اندازه گیری آنی فشار روی کف پا تشخیص می دهد، تا فناوری دیگری که می تواند بدون خونگیری میزان هموگلوبین خون فرد را با تنها یک حسگر که روی انگشت سوار می شود تشخیص دهد. این دسته البته امسال برای اولین بار شامل یک فناوری خوردنی هم شد: قرص هوشمندی که کاربر باید آن را قورت دهد تا بتواند دمای درونی بدنش را ثبت کند، کاری که برای ورزشکاران حرفه ای بسیار مهم است.

ارزان و دقیقتر شدن حسگرها یکی از دلایل رواج فناوری های پوشیدنی است. دکتر استفان لباوف، یکی از بنیانگذاران شرکت ولنسل، متخصص تولید حسگرهای ثبت علائم حیات، و صاحب امتیاز بیش از ۵۰ اختراع در این حوزه در مصاحبه با صدای آمریکا گفت: "حسگرهای موجود در بازار به قدری دقیق شده اند که گاه می توان از آنها برای تشخیص بیماری هایی که مثلا نوع ضربان قلب را تحت تاثیر قرار می دهند استفاده کرد." این حسگرها تا دو سال پیش از چنین دقتی نداشتند و از آنها صرفا برای فعالیت های ورزشی که نیاز به اندازه گیری بسیار دقیق ندارند استفاده می شد.

علاوه بر فناوری های پوشیدنی، ربات های متصل به اینترنت هم توجه زیادی را بخود جلب کردند. برای مثال رباتی به اسم "بادی" یا رفیق که اولین ربات خانگی سیار و ارزان قیمت است. بادی که ساخت یک شرکت فرانسوی است، می تواند هم با بچه ها در خانه قایم باشک بازی کند، و هم به آنها ریاضی درس دهد؛ یا می تواند همدمی باشد برای سالمندان، و یا مراقب خانه وقتی کسی منزل نیست. یک ربات همه کاره، اما با قیمت زیر ۸۰۰ دلار.

نمایشگاه سی ئی اس تا شنبه ادامه خواهد داشت و به نظر می رسد بسیاری از فناوری هایی که در سال های گذشته فقط در حد یک ایده بودند، آرام آرام به واقعیت تبدیل می شوند و می توان از آنها واقعا استفاده کرد. این، خود یکی از تم های دیگر فناوری در نمایشگاه امسال است: فناوری هایی که کارایی واقعی دارند و فقط برای به رخ کشیدن توانایی فنی شرکت سازنده نیسند، یعنی ابزار الکترونیکی مصرفی به معنی واقعی کلمه. فناوری هایی که سخنگوی سازمان برگزار کننده این نمایشگاه به صدای آمریکا گفت تخمین زده می شود در سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار فروش داشته باشند.

XS
SM
MD
LG