لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۴

«حمله تروریستی» به دیوان عالی ونزوئلا با هلی‌کوپتر؛ معترضان: کار دولت است


نمایی از ساختمان دیوان عالی ونزوئلا که مورد حمله قرار گرفت.
نمایی از ساختمان دیوان عالی ونزوئلا که مورد حمله قرار گرفت.

یک هلی‌کوپتر پلیس به ساختمان دیوان‌عالی ونزوئلا و وزارت کشور در شهر کاراکاس حمله کرد که به گفته رئیس جمهوری این کشور، این حمله «تروریستی» بود. در مقابل نیروهای اپوزیسیون می گویند این کار دولت است.

به گزارش اسوشیتدپرس، در حالی که اعتراضات هفته های اخیر در ونزوئلا ادامه دارد، مقام های ونزوئلا می گویند، سرنشینان یک هلیکوپتر به سرقت رفته پلیس، با پرواز بر فراز ساختمان های دولتی، حداقل چهار نارنجک بسوی ساختمان دادگاه عالی پرتاب کرده، و به ساختمان وزارت کشور نیز پانزده گلوله شلیک کردند.

«اسکار پرز» کسی که خود را خلبان آن هلیکوتر معرفی کرده می گوید، این کار در اعتراض به دولت انجام شد.

پرز گفت: ونزوئلائی ها، برادران! ما از جانب دولت حرف نمی زینم، بلکه گروهی از افسران، ماموران پلیس و افراد شخصی هستیم که با این دولت جنایتکار مخالفیم. ما تمایلات سیاسی نداریم و به هیچ گروه و دسته سیاسی هم وابسته نیستیم. ما ملی گرا و وطن پرستیم، و با سایر نیروهای انتظامی و امنیتی هم سر جنگ نداریم.

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا نیز به نیروهای مخصوص دستور داد عاملان این حادثه را پیدا کنند و تهدید کرد که به هر نوع اعمال خشونت با مشت آهنین پاسخ خواهد داد.

رئیس جمهوری ونزوئلا در واکنش به این حمله گفت: «آیا این دموکراسی ست که شما طالب آن هستید؟ آیا می شود این را یک نوع اعتراض تلقی کرد؟ تاکید می کنم هر اتفاقی بیافتد، باید بتوانیم انتخابات آزادانه مجلس موسسان را تضمین کنیم.»

قرار است انتخابات مجلس موسسان برای تغییر قانون اساسی ونزوئلا تا یک ماه دیگر برگزار شود.

آقای مادرو می گوید، تغییر قانون اساسی برای باز گرداندن آرامش به کشور لازم است، اما مخالفان معتقدند که این کار صرفاّ با هدف افزایش اختیارات رئیس جمهوری و تثبیت دولت حاکم انجام می شود.

برخی از رهبران مخالفان مانند انریکو کاپریلس استاندار استان میراندا در شمال ونزوئلا با انتشار پیام هایی در شبکه های اجتماعی گفته اند که آن بخش از پایتخت «منطقه پرواز ممنوع» است، و حادثه روز سه شنبه نمایشی به کارگردانی خود دولت و با هدف سرکوب بیشتر است.

سقوط قیمت های جهانی نفت و نارضایتی های اجتماعی ناشی از سیاست های اقصادی نابخردانه دولت، کشور نفت خیز ونزوئلا را در ماه های اخیر با کمبود مواد غذایی و ناآرامی های خیابانی روبرو کرده است.

تا کنون بیش از ۷۰ نفر در تظاهرات علیه دولت مادورو در کاراکاس کشته شده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG