لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۹

واکنش اعضای کنگره به دیدار پرزیدنت ترامپ با رهبر کره شمالی؛ ستایش از دیپلماسی آمریکا


واکنش قانونگذاران آمریکا در مورد نشست رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی توام با استقبال بوده است. اما گروه‌هایی از آنها، به ویژه دموکراتها، خواستار نظارت و دخالت کنگره در مورد هرگونه توافق با پیونگ یانگ شده اند.

واکنش‌ها در میان جمهوریخواهان کنگره با تایید و ستایش از دیپلماسی پرزیدنت ترامپ همراه با موضع محکم گزینه نظامی با رژیم کیم جونگ اون ابراز شده است.

اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس، در بیانیه‌ای از تلاش پیگیری صلح از طریق دیپلماسی پرزیدنت ترامپ ابراز رضایت کرد و نوشت: «کیم جونگ اون در گام اول امتیاز زیادی کسب کرده است که وعده رئیس جمهوری در مورد تمرین های نظامی دفاعی مهم آمریکا و کره جنوبی از آن جمله است. ما باید پکن و دیگران را برای رعایت کامل تحریم‌ها علیه رژیم کره شمالی تا خلع سلاح کامل و قابل تایید اتمی آن رژیم تحت فشار قرار دهیم.»

لیندزی گراهام، سناتور بانفوذ و عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، دوشنبه شب در گفتگو با شبکه‌های تلویزیونی خبری گفت که کره شمالی از بیم رویکرد محکم پرزیدنت ترامپ و حفظ گزینه نظامی در این رویکرد به مذاکره تن داد.

او در یک پیام توییتری هم پیشاپیش دیدار رهبران دو کشور نوشت: «وقتی پای کره شمالی در میان است، مهم آنچه گفته می‌شود نیست، بلکه عملکرد آنها است. من پرزیدنت ترامپ را می‌شناسم و دولت او از این مساله کاملا آگاه است و این فرصت تاریخی تنها به خاطر کمپین فشار حداکثری پرزیدنت ترامپ ایجاد شد.»

در همین حال سناتور جمهوریخواه رند پال ضمن ستایش از تلاش پرزیدنت ترامپ در توییتر نوشت: «احتمالا تعداد کمی از شخصیت‌ها و روسای جمهوری پیشین ملاقات با رهبر کره شمالی را می پذیرفتند. من موضع پرزیدنت ترامپ که ملاقات را سودمند دانسته تایید می‌کنم، چون گزینه دیگر می‌تواند جنگ اتمی باشد، و هر کاری برای جلوگیری از جنگ کار بزرگی است.»

رند پال همزمان اقدام سناتور گراهام در تدوین طرح اعطای مجوز به رئیس جمهوری برای اقدام نظامی علیه کره در صورت شکست مذاکرات را خطری برای کشور خواند.

لیندزی گراهام روز دوشنبه در مورد این مجوز گفته بود که امیدوار است هیچوقت از آن استفاده نشود، اما برای متقاعد کردن کره شمالی و چین به اینکه با وجود پرزیدنت ترامپ اوضاع فرق کرده است، باید کنگره از رئیس جمهوری حمایت کند.

از سوی دیگر، برخی دمکراتها از جمله نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس سیاست پرزیدنت ترامپ را مورد انتقاد قرار دادند. نانسی پلوسی در یک بیانیه نوشت: «پرزیدنت ترامپ با عجله برای رسیدن به یک توافق، کره شمالی را به سطح ایالات متحده ارتقا داد و وضعیت فعلی رژِیم حفظ کرد. میلیون ها خانواده که در حال حاضر از ترس سلاح‌های هسته‌ای در منطقه زندگی می‌کنند، مستلزم رهبری قوی و هوشمندانه‌ای هستند که بر دیپلماسی و تعامل با متحدان منطقه‌ای استوار شود.»

سناتور دمکرات کریس مورفی که از طرفداران سخت توافق هسته ای باراک اوباما با ایران بود در توییتر نوشت: «اعدام های عمومی و گرسنگی‌های برنامه ریزی شده درکره شمالی در صحنه جهانی مشروعیت می گیرند. ایالات متحده تمرینات نظامی، یکی از بزرگترین اهرم‌های مذاکره، را رها می‌کند و کره شمالی به وعده‌های قبلی در مورد انحلال هسته‌ای برمی‌گردد.»

ران خانا، نماینده دموکرات اما در توییتر در واکنش خطاب به انتقادهای چاک شومر رهبر اقلیت سنا از آقای ترامپ نوشت: «این غیرمنطقی است که سناتور شومر از پرزیدنت، عاری سازی کامل را در نشست با رهبر کره شمالی مطالبه می‌کند. پس از ۶۸ سال خصومت، فرصت صلح با کره شمالی باید بر حملات جناحی علیه پرزیدنت ترامپ اولویت داشته باشد.»

آقای ران خانا از طرف دیگر همراه با ۱۴ همکار دموکرات خود با ارسال نامه‌ای به پرزیدنت ترامپ بر موضع دیرینه دیپلماسی به عنوان تنها راه حل تنش میان ایالات متحده و کره شمالی تاکید کردند.

قانونگذاران در کل بر دو مورد در رویکرد با کره شمالی تاکید دارند. یکی لزوم نظارت و تصویب هر توافق با کره شمالی از سوی سنا و دیگر در مورد مجوز استفاده از نیروی نظامی از سوی رئیس جمهوری است که اکثرا می گویند کنگره باید چند و چون آن را تصویب کند.

فصلی جدید در روابط دو کشور

رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه ۲۲ خرداد پس از پایان مذاکراتش با رهبر کره شمالی، که ابتدا به صورت انفرادی دو جانبه و سپس با حضور هیات‌های همراه صورت گرفت، از آماده شدن آمریکا و کره شمالی برای گشودن فصلی جدید در تاریخ مناسبات دو کشور خبر داد.

پرزیدنت ترامپ غیراتمی ساختن کره شمالی را تضمینی برای امنیت و شکوفایی خواند و گفت: «زمانی که کره شمالی سلاح‌های اتمی‌اش را کنار بگذارد دیگر هیچ محدودیتی برای پیشرفت نخواهد داشت و می‌تواند به تجارت و تعامل با بقیه جهان بپردازد. کیم جونگ اون این فرصت را دارد که به عنوان رهبری شناخته شود که دوران شکوهمند جدیدی از امنیت و شکوفایی را برای مردم کشورش رقم بزند.»

بیشتر بخوانید: ۱۰ مقطع مهم تاریخی در روابط ایالات متحده و کره شمالی

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG