رئیس جمهوری ایالات متحده در یک واکنش، از رویارویی بین اوکراین و روسیه ابراز نارضایتی کرد.
پرزیدنت ترامپ در واکنش به حوادث تنگه کرچ بین اوکراین و روسیه، با ابراز نارضایتی اعلام کرد که در چند روز آینده در این مورد موضع گیری خواهد کرد.
او گفت: «ما از آنچه رخ داده خوشحال نیستیم. اصلا راضی نیستیم امیدوارم که هر چه زودتر مسائلشان را حل کنند. اروپایی ها هم از وضعیت پیش آمده ناخرسندند و در حال یافتن راه حل هستند. ما همه با هم برای یافتن راه حل کار می کنیم.»
قرار است پرزیدنت ترامپ در حاشیه اجلاس «گروه ۲۰» که جمعه و شنبه پیش رو در آرژانتین برگزار می شود، با همتای روس خود در مورد موضوعات دوجانبه و بین المللی دیدار و گفتگو کند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز در یک گفتگوی تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین از حمایت همه جانبه واشنگتن از کییف خبر داد.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با انتشار بیانیه ای گفت که مایک پمپئو در گفتگو با رئیس جمهوری اوکراین از تجاوز روسیه علیه اوکراین در دریای سیاه در نزدیکی تنگه کرچ به شدت انتقاد کرد و افزود که آمریکا از تمامیت سرزمینی و حق حاکمیت اوکراین بویژه حق کشتیرانی در آبهای سرزمینی اش حمایت می کند.
روز دوشنبه در جلسه ای که به درخواست روسیه در شورای امنیت تشکیل شد، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، اقدام روسیه را در جلسه فوق العاده شورای امنیت ملل متحد تقبیح کرد و آن را اقدامی خلاف مقررات و قوانین بین المللی عنوان کرد.
تلویزیون روسیه مصاحبه سه ملوان اوکراینی را که در بازداشت روس ها به سر می برند، پخش کرد که این سه تن ادعا می کنند که از مرز آبی روسیه بدون مجوز عبور کردند. اینکه گفته این افراد در چه شرایطی ضبط شده است، مشخص نیست.
درگیری روز یکشنبه در تنگه کرچ بین دریای سیاه و دریای آزوف روی داد. روسیه که از مدتها پیش شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرده است، با قرار دادن کشتی در زیر پل «کرچ» مانع عبور کشتی های اوکراینی از دریای آزوف به دریای سیاه شد و آنها را توقیف کرد.
پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد در واکنش به حوادث رخ داده است، از چهارشنبه و به مدت یک ماه در چندین منطقه از این کشور حکومت نظامی برقرار خواهد بود، اما این محدویت شامل حقوق شهروندان و یا به تعویق افتادن انتخابات نمیشود.
یک روز بعد از تبادل آتش بین نظامیان روسیه و اوکراین و توقیف کشتی های این کشور، رئیس جمهوری اوکراین از مقامات مسکو خواستار آزادی ملوانان و کشتیهای ضبط شده کشورش شد.
رئیس جمهوری اوکراین گفت دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ به او وعده داده است که این پیمان نظامی از حق حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی اوکراین حمایت همه جانبه می کند.
اتحادیه اروپا با تکرار موضع پیشین خود که انضمام شبه جزیره کریمه به روسیه را به رسمیت نمی شناسد؛ گفت که مسکو باید ملوانان و کشتیهای ضبط شده اوکراینی را هر چه زودتر بازگرداند. ایالات متحده و کشورهای غربی به اشغال نظامی کریمه توسط روسیه بارها به آن اعتراض کردهاند.
نخست وزیر بریتانیا و صدر اعظم آلمان هر دو با تقبیح و محکوم کردن اقدامات برهم زننده مسکو از دو طرف خواستند که هر چه زودتر رو به کاستن از تنش گام بردارند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، وزرای خارجه آلمان، اتریش و فرانسه نیز خواستار خویشتنداری دو طرف و تنش زدایی شدند.