ایالات متحده و بریتانیا تحریمهای تازهای را علیه شماری از مقامات و تامینکنندگان مالی حماس وضع کردند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۲ آذر با انتشار بیانیهای از اعمال چهارمین دور تحریمها علیه شبکهای از مقامات و تامینکنندگان مالی حماس در هماهنگی با بریتانیا «که همزمان چندین مقام مهم حماس را هدف تحریم قرار می دهد» خبر داد.
در این بیانیه آمده است: «همپیمانان و شرکای ما بر تعهدمان برای از بین بردن شبکههایی که از جریانهای مالی حماس پشتیبانی میکنند، در چهارچوب تلاش مستمر ما برای بازدارندگی و جلوگیری از فعالیت تروریستی آن گروه، عزمی راسخ دارند.»
همچنین در بیانیهای که وزارت دارایی ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۲ آذر منتشر کرد آمده است که دور تازه تحریمها «مقامات اصلی حماس را که در مدیریت امور مالی این گروه دست دارند و منافع آن در خارج از کشور را نمایندگی میکنند» هدف قرار میدهد. به گفته وزارت خزانهداری، بریتانیا نیز همزمان و در هماهنگی با ایالات متحده چندین تن از مقامات اصلی حماس را تحریم کرده است.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در این باره گفت: «حماس همچنان به شدت به شبکههایی از مقاماتی که در جایگاههای مناسبی قرار دارند، اتکا دارد و آنها از اختیارات قضایی به ظاهر مُجاز برای هدایت کارزارهای جمعآوری کمکهای مالی به نفع این گروه استفاده میکنند، و این درآمدهای غیرقانونی را برای پشتیبانی از فعالیتهای نظامی این گروه در غزه هدایت میکنند.»
بنا بر این بیانیه، اسماعیل موسی احمد برهم ساکن غزه، هارون منصور یعقوب ناصرالدین ساکن ترکیه، علی عبد الرحمان برکه ساکن لبنان، جهاد محمد شاکر یغمور نماینده حماس در ترکیه، ماهر ربحی عبید مقیم لبنان، نزار محمد عوادالله ساکن غزه، حسن الوردیان نماینده بیت لحم، و مهمت کایا مقیم ترکیه، افرادی هستند که امروز تحریم شدهاند.
حماس و شبهنظامیان متحد آن روز ۱۵ مهر با اجرای حملات تروریستی گسترده و هجوم به مناطق جنوبی اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ نفر را، که اکثراً غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ نفر - از جمله کودکان، زنان، و سالمندان - را گروگان گرفتند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا، و شماری دیگر از کشورها گروههای حماس و جهاد اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.