آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: اکثر پهپادهایی استفاده شده در بزرگترین حمله پهپادی روسیه علیه کییف، پایتخت اوکراین، در هفته گذشته ساخت ایران بودند.
آقای بلینکن این موضوع را در کنفرانسی مطبوعاتی در حاشیه اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل اعلام کرد.
پایتخت اوکراین، روز شنبه چهارم آذر، هدف بزرگترین حمله پهپادی روسیه از زمان آغاز جنگ در اسفند ۱۴۰۰ تاکنون بود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، نیز در گفتگو با «فاکسنیوز» گفت: «ما پیامهای زیادی به ایران دادیم که پهپاد [به روسیه] ندهید، مجوز تولید و ساخت کارخانه جدید تولید پهپادها را به آنها ندهید.»
در این حال، مقامات آمریکایی هشدار دادهاند که جمهوری اسلامی برای ارسال موشکهای کوتاهبرد پیشرفته به روسیه آماده میشود.
به گزارش «والاستریت ژورنال»، جمهوری اسلامی پیشتر برای کمک به روسیه در تهاجم به اوکراین، تسلیحات دیگری نظیر پهپاد، بمبهای هدایتشونده و گلولههای توپخانه به مسکو داده است.
با این همه، حسین امیر عبدالهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بار دیگر این موضوع را تکرار کرده که ایران هیچ سلاح و پهپادی برای بهکارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده است.
آنتونی بلینکن: در سفر به اسرائیل، برای تمدید توقف درگیریها تلاش خواهم کرد
آنتونی بلینکن در بخش دیگری از سخنان خود در بروکسل در رابطه با درگیری میان اسرائیل و حماس گفت که در سفر آتی خود به اسرائیل، برای تمدید توقف درگیریها تلاش خواهد کرد.
او اضافه کرد: با نگاهی به دو روز آینده، بر انجام هر کار که بتوانیم، برای تمدید توقف تمرکز خواهیم کرد تا گروگانهای بیشتری را آزاد کنیم و کمکهای بشردوستانه بیشتری را وارد نوار غزه کنیم.
آقای بلینکن افزود که معتقد است تمدید این وقفه به نفع اسرائیل نیز است که تمرکزش بازگرداندن گروگانها به خانه است.
وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به خاورمیانه، در تلآویو با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و در رامالله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، دیدار خواهد کرد.
آتش بس کنونی در غزه، در صورتی که تمدید نشود، روز پنجشنبه، نهم آذر، پس از یک وقفه شش روزه پایان مییابد.
جنگ در غزه پس از حملات شبهنظامیان گروه حماس به اسرائیل در روز پانزدهم مهر و کشته شدن ۱۲۰۰ تن که اکثرا غیر نظامی بودند، آغاز شد. این کشور نیز در واکنش به این حمله، نوار غزه را محاصره و حملات خود را آغاز کرد.
مقام های حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، گفتهاند که بیش از ۱۳ هزار تن در حملات اسرائیل کشته شدهاند که دو سوم آنها، زنان و کودکان هستند.
اسرائیل در مقابل، حماس را متهم به استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی کرده است.