لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۱

ناراحتی آمريکا از گزينش ايران در مورد سفیر سازمان ملل


معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، ماری هرف
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، ماری هرف
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، روز چهارشنبه، ۱۳ فروردين (۲ آوريل) آمریکا با گزينش شخصی که انتظار می رفت جمهوری اسلامی ايران به عنوان جدیدترین سفیر خود در سازمان ملل متحد معرفی کند، مخالفت کرد. گفته می شد تهران در نظر دارد يکی از گروگان گيران سفارت آمریکا در تهران را به اين ماموريت اعزام کند. اما دولت اوباما با آن مخالفت کرد، ولی از عدم صدور ويزای ورود به خاک آمريکا برای حميد ابوطالبی سخنی به ميان نياورد.

ماری هرف، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نامزدی بالقوه حمید ابوطالبی را «بسیار نگران کننده» توصيف نمود و گفت که ایالات متحده نگرانی خود را با تهران مطرح کرده است. قانون گذاران کنگره، که معمولا در مورد همه چیز با يکديگر اختلاف نظر دارند -- اعم از سناتور دموکرات چاک شومر (نیویورک) که نظرات لیبرالی دارد تا سناتور جمهوریخواه تد کروز (تکزاس) که محافظه کار است -- در خواست کرده اند که ابوطالبی از زندگی و کار در ایالات متحده آمریکا محروم شود.

اما هرف تذکر داد که به جز در مواردی معدود، ایالات متحده به طور کلی ملزم به پذيرش نمایندگان اعزامی کشورهای عضو به مقر سازمان ملل در نیویورک است.

وی به خبرنگاران گفت، «ما الآن داريم از نزديک اين مورد را بررسی می کنيم، و نگرانی های جدی خودمان را درباره اين نامزد احتمالی با دولت ایران مطرح کرده ايم.» وی افزود، «اما ما وظیفه خود را به عنوان کشور ميزبان سازمان ملل بسیار جدی می گيريم.»

سخنگوی هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، آقای حمید بابایی، روز سه شنبه درباره انتخاب دولت خود درمورد سفیر ايران توضيحی نداد.
حميد ابوطالبی، پيش از اين سفير ايران در چند کشور اروپايی بود. وی از نزديکان رفسنجانی، خاتمی و روحانی بشمار می رود.
حميد ابوطالبی، پيش از اين سفير ايران در چند کشور اروپايی بود. وی از نزديکان رفسنجانی، خاتمی و روحانی بشمار می رود.

ابوطالبی عضو گروه دانشجویان مسلمانی بود که در آبان ماه ۱۳۵۸ به ساختمان سفارت آمريکا در تهران يورش برده و ۵۲ آمریکایی را به مدت ۴۴۴ روز به گروگان گرفتند. بنا به گزارش هايی، ابوطالبی با تاکید گفته است که تعاملاتش با گروه دانشجويان مسلمان پيرو خط امام صرفا محدود به يکسری ترجمه و شرکت در مذاکره بوده است.

اما قانون گذاران آمريکايی ابوطالبی را به عنوان یک تروریست و توطئه گر کلیدی پشت پرده بحران گروگان گیری مورد تمسخر قرار داده اند، و هشدار می دهند که نامزدی وی تنش در مذاکرات ظريفی که هم اکنون با هدف مهار برنامه اتمی تهران در جريان است را تشدید می کند.
سناتور چاک شومر، يکی از ليبرال ترين سناتورهای آمريکايی است
سناتور چاک شومر، يکی از ليبرال ترين سناتورهای آمريکايی است

در نامه ای که روز چهارشنبه سناتور شومر برای وزیر امور خارجه آمريکا، جان کری، فرستاد، آمده است که ارتباط ابوطالبی با دانشجویان پيرو خط امام او را فاقد صلاحیت دریافت ویزا و یا مصونیت دیپلماتیک در ایالات متحده می کند.

شومر در بیانیه جداگانه ای گفت، «این مرد هیچ جایی در روند دیپلماتیک ندارد. تلاش ایران برای انتصاب آقای ابوطالبی سیلی به گروگان های آمریکایی و خانواده های آنها است. این امر توهينی است به روند دیپلماتیک و ما باید پاسخ مناسبی به آن بدهيم.»
سناتور تد کروز، از محافظه کارترين اعضای سنا از حزب جمهوريخواه
سناتور تد کروز، از محافظه کارترين اعضای سنا از حزب جمهوريخواه

اوایل این هفته، سناتور کروز حکمت مذاکره با دولت ایران مورد سوال قرار داد، بويژه در پرتو آنچه که او آن را انتخاب «عمدا اهانت بار و تحقیرآميز» برای سفیر سازمان ملل متحد خواند. قرار است مذاکرات اتمی هفته آینده در وین از سرگرفته شود.

ماری هرف، در حين انتقال نگرانی های واشنگتن پيرامون ایران در جبهه های مختلف، تاکید داشت که مذاکرات اتمی و گزينش سفير سازمان ملل متحد دو مساله جدا از هم است.
او گفت، «در مورد مسئله اتمی، آنها به تعهدات خود عمل کرده اند. ما امیدواریم که آنها اين کار را ادامه دهند.»
XS
SM
MD
LG