خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که یک مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا که به بیروت سفر کرده بود، مقامات لبنان را تحت فشار قرار داده تا جلوی انتقال پولهای حزبالله از ایران به لبنان و همچنین انتقال پول به حماس از طریق لبنان را بگیرد.
جسی بیکر، معاون دستیار وزیر خزانهداری در امور آسیا و خاورمیانه در دفتر تأمین مالی تروریسم و جرایم مالی در روزهای هفدهم و هجدهم اسفند با سیاستمداران و مقامات لبنانی بخش مالی دیدار کرد.
یک مقام وزارت خزانهداری که خواسته نامش فاش نشود به آسوشیتدپرس گفت که بیکر در گفتگو با مقامات لبنانی، «نگرانیهای ویژهای» را در مورد «انتقال وجوه حماس از طریق لبنان، انتقال پولهای حزبالله از ایران به لبنان و سپس به دیگر مناطق» در میان گذاشته و خواستار اقدامات پیشگیرانه در این رابطه شده است.
این مقام تأکید کرده است که این گروهها برای پرداخت حقوق جنگجویان خود و انجام عملیات نظامی، به جریان مالی نیاز دارند و در غیر این صورت، قادر نخواهند بود به اهداف خود برسند.
این مقام وزارت خزانهداری همچنین بر اهمیت رعایت استانداردهای بینالمللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از سوی لبنان به منظور جذب سرمایهگذاری از آمریکا و سایر نقاط جهان و خروج این کشور از بحران طولانیمدت تأکید کرده است.
از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائيل، که عملیات نظامی اسرائيل در غزه را به دنبال داشت، حزبالله لبنان و اسرائيل نیز درگیریهایی داشتهاند. این درگیریها به طور عمده به مناطق مرزی دو کشور محدود بوده است.
پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، میگوید شمار کشته شدگان در پی حملات اسرائیل به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است.
اسرائیل در مقابل، بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
با این حال ایجاد شرایط بحرانی برای غیرنظامیان در غزه و هشدارهای مکرر نهادهای حقوق بشری، انتقادهایی را نسبت به اسرائیل به همراه داشته است.
یکی از سرسختترین منتقدان اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه بوده است.
اردوغان در سخنرانی اخیر خود در استانبول گفت که نتانیاهو و دولتش با «جنایات علیه بشریت» در غزه، نام خود را کنار هیتلر، موسولینی و استالین ثبت میکند.
او پیشتر اسرائیل را «کشوری تروریست» خوانده و آن را به انجام «نسلکشی» در غزه متهم کرده بود.
اردوغان در سخنرانی خود، بار دیگر از اینکه حماس را به عنوان یک گروه تروریستی به رسمیت بشناسد خودداری کرد و گفت که ترکیه قاطعانه از حماس و رهبران آن حمایت میکند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان، گروه فلسطینی حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.