لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۴

دیپلمات ارشد آمریکا در امور عدالت کیفری بین‌المللی از جنایات جنگی روسیه در اوکراین می‌گوید


بت ون شاک، فرستاده ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور عدالت کیفری بین‌المللی
بت ون شاک، فرستاده ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور عدالت کیفری بین‌المللی

بت ون شاک، فرستاده ارشد وزارت امور خارجه ایالات متحده در امور عدالت کیفری بین‌المللی، در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا می‌گوید که ایجاد زمینه لازم برای پاسخگو کردن روسیه مهم است.

به گفته مقامات اوکراین، در یک سالی که از حمله روسیه به آن کشور می‌گذرد نیروهای روسی مرتکب بیش از ۶۶ هزار فقره جنایت جنگی شده‌اند.

آمریکا از ماه مارس سال گذشته دریافته بود که روسیه در اوکراین مرتکب جنایات جنگی شده است. در کنفرانس امنیتی مونیخ در ۱۸ فوریه، کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری، ضمن اشاره به جنایات جنگی روسیه در اوکراین گفت که روسیه مرتکب جنایت علیه بشریت نیز شده است.

خانم ون شاک در مصاحبه با بخش اوکراینی صدای آمریکا می‌گوید که خط مشی آمریکا در این زمینه مهم است، چون نشان می‌دهد که ما تمام شواهد را بررسی کرده‌ایم – از منابع باز، طبقه‌بندی شده، گزارش‌های حقوق بشر – و به این نتیجه رسیده‌ایم که روسیه در واقع حمله‌ای گسترده و سیستماتیک علیه غیرنظامیان اوکراینی انجام می‌دهد. و این، برای اشاره به اقدامات آشکار روسیه، و همچنین کمک به ایجاد زمینه برای پاسخگو کردن آن کشور در آینده مهم خواهد بود.

به گفته بت ون شاک، آمریکا رسما گفته که روسیه در اعدام، شکنجه، تجاوز جنسی و اخراج اجباری مجرم است. وزیر خارجه نیز اشاره کرده «پوتین از روز اول تلاش کرده تا هویت اوکراین را پاک کند.» این با تعریفی که کنوانسیون سازمان ملل از نسل‌کشی ارائه کرده است مطابقت دارد. تصمیمات بر این چهار جنایت علیه بشریت متمرکز شده است. اما این، مانع از کشف جنایات اضافی علیه بشریت یا در نهایت نسل‌کشی به دستور مستقیم پوتین نمی‌شود.

او در ادامه گفت:«تهاجم روسیه به اوکراین یک جنگ تجاوزکارانه است، و در هر جایی که نیروهای روسیه مستقر شده‌اند، جنایات جنگی به معنای واقعی کلمه صورت گرفته است. بازرسان، خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر با حضور در مناطق جنگی یا مناطقی که نیروهای روسی از آن عقب نشینی کرده‌اند، شاهد خشونت‌های نظام یافته روس‌ها از جمله شکنجه و خشونت جنسی بودند.»

در گزارش اخیر دیدبان جنگ در دانشگاه ییل، تأیید شده که شش هزار کودک اوکراینی از خانواده‌هایشان جدا شده و به اجبار به روسیه منتقل شده‌اند. این کودکان اجازه ندارند با خانواده خود در تماس باشند. این نیز به طور بالقوه نشانه دیگری از تلاش روسیه برای نسل کشی است.

این کودکان باید بتوانند با اعضای خانواده خود در تماس باشند. این کار مدافعان حقوق بشر است. همچنین، کمیته بین‌‌المللی صلیب سرخ نیز باید به هر منطقه‌ای که کودکان در آن بازداشت شده‌اند یا نگهداری می‌شوند دسترسی داشته باشد تا بتوانند اطمینان حاصل کنند که با کودکان به درستی رفتار می‌شود و با خانواده تماس دارند.

خانم ون شاک در پاسخ به پرسش درباره موضع ایالات متحده در موضوع تشکیل دادگاه ویژه‌ای برای تحقیق و پیگرد روسیه به دلیل جنایت تجاوز گفت: «ما هنوز در حال بررسی گزینه‌های مختلف هستیم و فکر می‌کنم جامعه بین‌المللی هنوز در حال بررسی است تا بهترین روش را در پیش گیرد. یکی از مدل‌هایی که در دست بررسی است، نوعی دادگاه ترکیبی است که در نهایت یک دادگاه اوکراینی خواهد بود، اما با کمک‌های بین‌المللی، از جمله قضات، دادستان‌ها، شورای دفاع، و کارکنانی که می‌توانند به آن دادگاه ملحق شوند.»

او همچنین با توجه به این که یک دادگاه کاملاً بین‌المللی می‌تواند بر مشکل مصونیت سران دولت‌ها فائق آید، گفت دادگاه‌های بین‌المللی براساس رویه قضایی خود لزوماً نیازی به شناسایی مصونیت رئیس دولت ندارند. «اکنون شاهدیم که جامعه بین‌المللی، از بعد از جنگ جهانی دوم هرگز به این اندازه در مورد ضرورت عدالت متحد نبوده است. این یک چالش بین نسلی است، اما جهان اعلام تعهد کرده که «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این جنایات بدون مجازات بمانند.»

XS
SM
MD
LG