گروه «نیروهای دموکراتیک سوریه» که از متحدان اصلی آمریکا در عملیات نظامی در سوریه بود، هشدار داد خروج نیروهای نظامی ایالات متحده پیش از برقراری ثبات، موجبات بازگشت افراطگرایان را فراهم میکند.
به گزارش روز پنجشنبه ۲۹ آذر ماه خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گروه در بیانیهای گفته است: «جنگ علیه تروریسم پایان نیافته و گروه موسوم به «دولت اسلامی» یا داعش هم شکست نخورده است.» این بیانیه میگوید جنگ با داعش در مقطعی سرنوشت ساز است و در وضعیت فعلی، نیاز به کمک ائتلاف نیروهای نظامی به رهبری آمریکا، حتی بیشتر است.
شماری از سیاستمداران و اعضای کنگره از تصمیم پرزیدنت ترامپ انتقاد کرده بودند، ولی این نخستین واکنش از سوی اصلیترین متحد آمریکا در سوریه است.
این گزارش میافزاید اعلام رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نظامی از سوریه، باعث نگرانی کردها شده است، که در جریان جنگ علیه داعش در سوریه، همگام نیروهای آمریکایی فعالیت کردند.
عملیات نظامی نیروهای کرد با پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی در چهار سال گذشته، باعث شد پیکارجویان افراطی داعش از مناطق شمال و شرق سوریه بیرون رانده شوند.
بیانیه نیروهای دموکراتیک سوریه میگوید: «تصمیم خروج در این شرایط، باعث بروز بیثباتی شده و خلاء سیاسی و نظامی ایجاد میکند که مردم را میان چنگالهای نیروهای متخاصم رها میکند.»
آسوشیتدپرس میگوید، فرماندهان نظامی کرد جلسههای متعددی روز پنجشنبه داشتند تا برنامه و قدمهای بعدی خود را محاسبه کنند. حتی یکی از گروههای ناظر بر وضعیت سوریه گفته است پیشنهاد آزاد کردن اعضای زندانی داعش و خانوادههایشان، که در زندانهای تحت فرماندهی نیروهای دموکراتیک سوریه هستند، مطرح شده است.
آرین شیخ ماس، خبرنگار و تحلیلگر کُرد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: «اگر آمریکاییها بیرون رفته و ما را با نیروهای ترکیه و رژیم سوریه تنها بگذارند، سرنوشت ما هم مثل کردهای عراق در سال ۱۹۹۱ خواهد شد؛ میلیونها پناهنده و شرایطی که از آن کشتار دسته جمعی در میآید. رژیم (حاکم بر سوریه)، ترکیه و ایران، حضور ما را در اینجا نمیپذیرند.»
این گزارش میگوید اعلام خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در مقطع حساسی اعلام شده است. رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه چند بار تهدید کرده که دستور به عملیاتی نظامی علیه کردها در شمال سوریه میدهد. او در روزهای گذشته تهدید را متوقف کرده و گفته این عملیات «هر آن ممکن است روی دهد.»
ترکیه «یگانهای مدافع خلق» را که از اصلیترین بخشهای نیروهای دموکراتیک سوریه هستند را به عنوان «گروهی تروریست» میشناسد و میگوید این گروه مسئول بیثباتی درون مرزی در ترکیه است.
بر اساس این گزارش، هرگونه فشار علیه نیروهای کرد، آنها را به سمت نیروهای دولت بشار اسد یا نیروهای ایران و روسیه سوق خواهد داد، که هیچکدام موضعی دوستانه با نیروهای کرد ندارند.
در هفتههای گذشته، نیروهای مبارز کرد وارد دیرالزور شدند که آخرین مکان حضور نیروهای داعش است. این نبرد هنوز و در حالی در جریان است که نیروهای متحد جمهوری اسلامی ایران در آن سوی رود فرات مستقر شدهاند.