دیوان عالی ایالات متحده، در حالی که به روزهای پایانی دوره ۹ ماهه کاری خود نزدیک میشود، انتظار میرود این هفته نظر خود را در مورد پروندههای باقی مانده، از جمله فرمان پرزیدنت ترامپ در منع ورود شهروندان برخی کشورهای عمدتا مسلمان اعلام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قضات بالاترین مرجع قضایی آمریکا که دوره عضویت آنها از اکتبر ۲۰۱۷ آغاز شده است طبق روال معمول میخواهند دیوان رأی خود را در مورد کلیه پروندههایی که در این مدت تحت بررسی قرار گرفتهاند تا پایان ماه ژوئن اعلام کنند.
۹ قاضی دیوان عالی باید در این چند روز باقی مانده، رأی نهایی خود را در مورد شش پرونده اعلام کنند.
پرونده مربوط به فرمان مهاجرتی پرزیدنت ترامپ و منع ورود شش کشور عمدتا مسلمان – که با خارج شدن چاد از آن فهرست اکنون پنج کشور شدهاند – از ۲۵ آوریل مطرح شد و نشانههایی هم از حمایت اکثر قضات محافظهکار دیوان از موضع دولت مشاهده است.
ونزوئلا و کره شمالی نیز مشمول این فرمان اجرایی میشوند، اما چالش عمده بر سر احتمال تبعیض علیه مسلمانان است که کار را به دیوان عالی کشانده و اعضای آن باید سازگاری این فرمان با قانون اساسی و دیگر قوانین ایالات متحده را بررسی و نظر نهایی خود را اعلام کنند.
کسانی که قانونی بودن فرمان پرزیدنت ترامپ را به چالش کشیدهاند، برای لغو آن باید حمایت دست کم یکی از این قضات را داشته باشند. هر چند دیوان عالی دسامبر گذشته رأی به اجرای فرمان تا پایان بررسی آن داد، اما باید نظر نهایی خود را تا پایان ماه ژوئن اعلام کند.
قضات دیوان همواره نشان دادهاند که جناحی عمل نمیکنند و وقتی دادگاههای فدرال از اجرای دو فرمان مهاجرتی ترامپ جلوگیری کردند، به درخواست دولت دخالت کرده و در مورد منع ورود برخی مسلمانان جانب دولت را گرفتند و در مورد داکا علیه دولت رأی دادند.