لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۳۶

آمریکا برای مقابله با ایران، کره شمالی، چین، و روسیه راهبرد جدید دفاع موشکی اتخاذ می‌کند


ایالات متحده به منظور مقابله با تهدیدهای موجود از سوی ایران و کره شمالی، و همچنین تسلیحات پیشرفته جدیدی که چین و روسیه در حال توسعه آنها هستند، یک راهبرد جدید دفاع موشکی را اتخاذ خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، راهبرد جدید دولت پرزیدنت ترامپ قرار است پنجشنبه ۲۷ دی ماه معرفی شود. این نخستین بار از سال ۲۰۱۰ میلادی به این طرف است که دفاع موشکی آمریکا مورد بازبینی قرار می‌گیرد.

راهبرد جدید بر حوزه فضایی متمرکز بوده و وزارت دفاع، پنتاگون، مسئول توسعه فناوری‌های دفاعی در عرصه فضا است؛ به نحوی که سامانه‌های جدید باید بتوانند موشک‌هایی را که به سمت ایالات متحده شلیک می‌شوند به سرعت شناسایی، رهگیری، و در نهایت منهدم کنند.

پیشتر در مرداد ماه، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا از جمهوری اسلامی ایران، در کنار روسیه، چین، و کره شمالی به عنوان «دشمنان واشنگتن در فضا» نام برد.

او در یک سخنرانی در وزارت دفاع گفته بود: «وضعیت فضا طی نسل گذشته از اساس تغییر کرده است. فضا پیشتر محیطی مسالمت آمیز و بدون چالش بود؛ اما هم اکنون به محیطی پر رفت و آمد و خصمانه تبدیل شده است. کشورهای دیگر تلاش دارند سیستمهای فضایی ما را تخریب کرده و برتری آمریکا در فضا را در بیشترین حد به چالش بکشند.

کاخ سفید روز پنجشنبه ۱۷ مرداد اعلام کرد که نیروی فضایی آمریکا را، به عنوان ششمین شاخه نیروهای مسلح کشور، تا سال ۲۰۲۰ ایجاد می کند.

خروج آمریکا از پیمان موشکی با روسیه

ایالات متحده می گوید روسیه «پیمان منع موشک‌های ‌هسته‌ای میان‌برد» میان مسکو و واشنگتن را نقض کرده است.

معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی به تازگی اعلام کرد روسها هیچ تلاشی برای حفظ «پیمان منع موشک‌های ‌هسته‌ای میان‌برد» انجام نداده اند و ۱۳ بهمن ایالات متحده از این پیمان خارج می شود.

این پیمان در زمان جنگ سرد بین میخائیل گورباچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۸۷ امضا شد و بر اساس آن، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیرهسته ای کوتاه و میان برد، به استثنای موشک های دریایی، منع می شد.

پرزیدنت ترامپ دو ماه پیش گفت که قصد خروج از این پیمان را دارد، چون روسیه با توسعه موشک های میان برد جدید «نواتور» این پیمان را زیر پا گذاشته است.

هشدار برای برنامه موشکی ایران

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیری نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مطقع مرداد و آبان همین سال دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد و عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG