لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۹

گشایش طرح ساخت مرکز نظامی مشترک آمریکا و رومانی


فاز اول سیستم دفاع موشکی آمریکا در شرایطی در یک مراسم بی سابقه در رومانی افتتاح شد که روسیه به شدت با استقرار این سپر موشکی مخالفت کرده است

رومانی و ایالات متحده مرکز نظامی را افتتاح کرده اند که بخشی از سیستم دفاع موشکی ناتو را تامین خواهد کرد. این سیستم دفاع موشکی در برابر انواع حمله ها از اروپا محافظت خواهد کرد. روسیه به شدت با استقرار سیستم موشکی ایالات متحده در نزدیکی مرزهای کشورش مخالفت کرده بود.

یک تحلیلگر روس به صدای آمریکا می گوید مسکو حتماً این اقدام را تلافی خواهد کرد.

تاسیسات دفاع موشکی زمینی در پایگاه هوایی پیشین و نزدیک روستای دوسلو، واقع در ۱۸۰ کیلومتری بخارست، پایتخت رومانی، ساخته شده است. جیمز میلر، معاون وزیر دفاع ایالات متحده روز دوشنبه (۲۹ اکتبر) در این مراسم بی سابقه شرکت کرد.

میلر گفت: «زمانی که فاز دوم در چارچوب زمانی سال ۲۰۱۵ تکمیل شود، اروپا امن تر خواهد بود، از نیروهای ایالات متحده بهتر محافظت خواهد شد، رومانی امن تر خواهد بود و ائتلاف ناتو مستحکم تر و قوی تر خواهد بود.»

تریان باسسکوو، رئیس جمهوری رومانی نیز در این مراسم شرکت کرد.

باسسکوو گفت :«رومانی وارد گروه کشورهای عضو ناتو می شود، سازمانی که اطمینان حاصل خواهد کرد که یکی از موثرترین راهکارها را برای محافظت از شهروندان اروپایی و آمریکایی به کار گرفته و از آنها در برابر خطر حمله موشک های بالستیک صیانت می کند.»

طرح دفاعی ایالات متحده برای اروپا شامل استقرار سیستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک و نیز سیستم دفاع موشکی مجهز به رادار در ترکیه است. مقامات ایالات متحده و ناتو اعلام کرده اند که این سیستم صرفاً به هدف محافظت از اروپا در برابر حمله های احتمالی ایران و کره شمالی در این منطقه مستقر خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه طی سال های گذشته به شدت با اجرای این طرح مخالفت کرده و گفته بود سیستم دفاع موشکی توانایی های بازدارنده روسیه را تضعیف خواهد کرد.

پوتین در این مورد گفته است: «به نظر ما هیچ دلیلی برای استقرار یک سیستم ضدموشک در اروپا وجود ندارد.»

طرح های دفاعی ناتو برای رفع نگرانی های روسیه چندین بار مورد بازبینی قرار گرفته اند، اما ایالات متحده با درخواست های روسیه برای ارائه ضمانت های حقوقی مخالفت کرده است. مسکو خواستار ارائه ضمانت های حقوقی شده بود تا اطمینان حاصل کند که سیستم دفاعی ایالات متحده نیروهای بازدارنده اتمی روسیه را هدف قرار نخواهند داد.

پیتر التسوف، تحلیلگر امور روسیه به صدای آمریکا می گوید بیشتر مردم روسیه تصور می کنند که سیستم دفاعی ایالات متحده به طور خاص برای هدف قرار دادن کشورشان مستقر شده است.

التسوف می گوید: «به نظر من، امروز اکثر مردم روسیه متقاعد شده اند که استقرار این سیستم دفاع موشکی برای مقابله با ایران و یا کره شمالی نبوده چون دقیقاً روی مرز روسیه است. بنابراین بسیاری از مردم روسیه در واقع به نوعی از واکنش پوتین و دولت او نسبت به این طرح حمایت خواهند کرد.»

مقامات مسکو گفته اند با هر گونه تحرک نظامی ایالات متحده در نزدیکی مرزها و یا آب های روسیه «با جدیت و شدت» مقابله خواهند کرد. التسوف می گوید جدال لفظی ها دو طرف احتمالاً با اقدامات نظامی و سیاسی نیز همراه خواهند بود.

وی یادآوری می کند:«ممکن است روس ها حضور نظامی خود در کالینینگراد را که نزدیکترین منطقه به اروپاست افزایش دهند. احتمال دیگر این است که در کشورهای آمریکای جنوبی که با دولت ایالات متحده مناسبات دوستانه ای ندارند، اقدامی و یا به نوعی عملیات نظامی مشترک اجرا کنند. به طور قطع، این طرح بر سیاست روسیه در سوریه نیز به نوعی تاثیر خواهد گذاشت و احتمال دارد مسکو از اسد (رئیس جمهوری سوریه) حمایت بیشتری نشان دهد و در نهایت از حکومت های ضدآمریکایی در سراسر جهان بیشتر حمایت کند.»

استقرار سیستم دفاع ضدموشک بالیستیک ایالات متحده و ناتو در چهار مرحله انجام خواهد شد که قرار است آخرین مرحله آن در سال ۲۰۲۰ تکمیل شود.
XS
SM
MD
LG