لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۱

مایک پنس: مردم ونزوئلا برای برقراری دموکراسی از پشتیبانی کامل آمریکا برخوردارند


مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه دوم بهمن ماه در پیامی ویدئویی به مردم ونزوئلا پیغام داد که در راه برقراری دموکراسی در کشورشان، از حمایت کامل و بی‌قید و شرط ایالات متحده آمریکا برخوردار هستند.

آقای پنس در این پیام به مردم ونزوئلا گفت: «ما با شما و در کنار شما هستیم و تا زمانی که دموکراسی برقرار شود، با شما خواهیم ماند.» معاون رئیس جمهوری آمریکا نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری فعلی ونزوئلا، را یک «دیکتاتور» خواند که «قدرت او هیچ مشروعیتی ندارد.»

معاون رئیس جمهوری آمریکا ضمن اعلام حمایت از خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، گفت که پارلمان، تنها بخش مشروع و نماینده مردم در ونزوئلا است. آقای پنس همچنین نیکلاس مادورو را «غاصب قدرت» خواند.

پیشتر گزارش شده بود که دیوان عالی ونزوئلا نظر اعلام شده از سوی پارلمان را، که گفته بود دور دوم ریاست جمهوری مادورو نامشروع است، رد کرده است. بیشتر قاضی‌های دیوان عالی وفادار به نیکلاس مادورو هستند و توسط او منصوب شده‌اند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در روز سه‌شنبه رای صادره از سوی دیوان عالی ونزوئلا را رد کرد و گفت: «تنها نهاد مشروع در ونزوئلا، پارلمان این کشور است. دیوان عالی ونزوئلا به همان اندازه نیکلاس مادورو، فاقد مشروعیت است.»

وزیر خارجه آمریکا گفته است: «ما از تمامی مردم ونزوئلا حمایت کرده و از آن‌ها می‌خواهیم همه با هم همکاری کرده و به شکل صلح‌آمیز، دموکراسی را به کشور خود بازگردانند.» آقای پمپئو هم پیشتر نیکلاس مادورو را «غاصب قدرت» خوانده بود.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم با انتقاد از رای صادره از سوی دیوان عالی ونزوئلا گفت: «رفتار دیوان عالی ونزوئلا که همگی دست‌چین و منصوب مادورو هستند، هم قابل پیش‌بینی بود و هم تو خالی. ایالات متحده قاطعانه از پارلمان ملی به عنوان تنها نهاد مشروع دموکراتیک و اقدامات شجاعانه‌ آن‌ها برای بازگرداندن دموکراسی، حمایت می‌کند.»

پیشتر گزارش شد که یک عضو گارد ملی اعلام طغیان کرده و گفته بودند دیگر به حاکمیت وفادار نیستند. رسانه‌های دولتی ونزوئلا گزارش دادند معترضان سرکوب و دستگیر شده‌اند.

نیکلاس مادورو که چند سال معاون هوگو چاوز بود، با مرگ او به مقام ریاست جمهوری رسید و وعده داد که سیاست‌های چاوز را دنبال کند. مخالفان دولت ونزوئلا سیاست‌های اقتصادی گروه‌های چپ‌گرا در نزدیک به دو دهه اخیر را عامل بحران اقتصادی می‌دانند و دولت این کشور از آمریکا و «عوامل داخلی» آن به عنوان دلیل مشکلات یاد می‌کنند.

در نتیجه بحران اقتصادی ونزوئلا، صدها هزار نفر از مردم این کشور با مهاجرت از خانه و کاشانه خود، به سایر کشورهای منطقه رفته‌اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG