وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت پاکستان باید با گروه های پیکارجو که تهدیدی برای منافع افغانستان، هند، و آمریکا هستند، مبارزه کند.
جان کری در سخنانی در پاکستان، همدردی خود را به خاطر حمله مرگبار ماه گذشته میلادی پیکارجویان به یک مدرسه در آن کشور ابراز کرد. آن حمله بیش از ۱۴۱ کشته برجای گذاشت که بیشتر آنها را دانش آموزان تشکیل می دادند.
قدرت های غربی مدت ها است که گمان می برند پاکستان در مبارزه با تروریسم، یک بازی دوگانه انجام می دهد؛ از یک سو با شماری از پیکارجویان می جنگد و سوی دیگر، از گروه های دیگری که ژنرال های پاکستانی آنها را دارایی استراتژیک برای استفاده علیه رقیبان و کشورهای همسایه از جمله هند و افغانستان می دانند، حمایت می کند.
جان کری که در سفری از پیش اعلام نشده به پاکستان رفت، گفت برای آوردن امنیت به منطقه، همه گروه های پیکارجویان باید هدف قرار بگیرند.
وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در اسلام آباد گفت همه گروه های ترور نظیر طالبان افغانستان و پاکستان، شبکه حقانی، لشگر طیبه، و دیگر گروه های مشابه همچنان برای پاکستان، همسایگانش و ایالات متحده آمریکا تهدید هستند.
جان کری گفت «همه ما مسوولیت داریم که اطمینان دهیم این گروه ها پایگاهی برای حمایت پیدا نکنند و در عوض به گوشه حافظه پاکستان عقب رانده شوند.»
اما سرتاج عزیز، مشاور امنیت ملی پاکستان گفت: «در مورد شبکه حقانی باید بگویم از زمان عملیات در وزیرستان غربی، کل ساختار زیربنایی آن از بین رفته است. تعهد ما به افغانستان مشخص است...نگذاریم از خاک ما برای حمله به آن یا هر کشور دیگری استفاده شود و عملیاتمان در وزیرستان غربی این تعهد را ثابت می کند.»
بیشتر نیروهای تحت رهبری آمریکا در افغانستان مسوولیت رزمی خود را رسما در ماه گذشته میلادی در افغانستان پایان دادند. این امر باعث بروز نگرانی هایی در مورد ثبات در منطقه شده و شورشیان در ماه های گذشته تهاجمی تر شده اند.
به دنبال حمله ماه گذشته به مدرسه تحت کنترل ارتش در پیشاور، پاکستان وعده داد که بین شبه نظامیان پیکارجو، تفاوتی قائل نشود و به مخفیگاه های همه آنها در مرز افغانستان حمله کند.
به گزارش رویترز، جان کری قبل از ترک پاکستان به مقصد ژنو برای دیدار و گفتگو با محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، قرار بود به شهر پیشاور در شمال غرب پاکستان سفر کند و از مجروحان حمله به مدرسه که در بیمارستان هستند، دیدن کند. اما به گفته یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، این برنامه به دلیل نگرانی های آب و هوایی، لغو شد.
آمریکا پس از حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، پاکستان را یک شریک مهم در جنگ با تروریسم شناخت و میلیاردها دلار به این کشور کمک های نظامی کرد تا با پیکارجویان بجنگد. اما شمار فزاینده ای در واشنگتن اعتقاد دارند که حفظ سطح کمک های آمریکا به پاکستان باید مشروط به این باشد که پاکستان اسناد استفاده موثر از این منابع در جنگ با پیکارجویان و از بین بردن آنها را در خاک خود ارائه دهد.
جان کری اما گفت واشنگتن ۲۵۰ میلیون دلار دیگر کمک های غذایی، سرپناهی و دیگر کمک ها برای مردمی که به خاطر درگیری ها در مناطق قبیله ای پاکستان جابجا شده اند، ارائه می کند.