لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۵

اوباما: در مقابل حملات خارجی در کنار شرکای خود در خلیج فارس خواهیم ایستاد


اوباما: در مقابل حملات خارجی در کنار شرکای خود در خلیج فارس خواهیم ایستاد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

اوباما: در مقابل حملات خارجی در کنار شرکای خود در خلیج فارس خواهیم ایستاد

رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه میزبان نشستی مشترک با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کمپ دیوید در ایالت مریلند آمریکا بود که به منظور گفتگو درباره مسائل مهم منطقه‌ای، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و توافق احتمالی با آن کشور، برگزار شد.

پس از پایان این نشست در عصر پنجشنبه، رئیس جمهوری آمریکا و مهمانان او در یک نشست خبری مشترک از محتوای گفتگوهای امروز ابراز رضایت کردند و گفتند دو طرف منافع مشترکی در منطقه دارند و از این رو به همکاری با یکدیگر متعهد هستند.

هدف رئیس جمهوری از نشست امروز آن بود که به همپیمانان عرب آمریکا در منطقه اطمینان دهد توافق احتمالی با تهران، تغییری در میزان تعهد واشنگتن به تامین امنیت آنها بوجود نخواهد آورد.

رئیس جمهوری آمریکا در این نشست خبری با بیان این که گفتگوهایی صریح و جامع در نشست امروز داشتیم، گفت «نه تنها درباره توافق هسته‌ای با ایران و امکانات بالقوه‌ای که ما را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و آغاز یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه مطمئن می‌کند، بحث کردیم، بلکه درباره نگرانی‌هایمان درباره فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه نیز گفتگو کردیم، و این که چطور می‌توانیم با این مسائل از طریق همکاری با یکدیگر برخورد کرده و به نوعی صلح و آرامش و حسن همجواری با ایران – که همه ما به دنبال آن هستیم – دست یابیم.»

وی افزود «من بسیار روشن و صریح گفتم که ایالات متحده در برابر حملات خارجی در کنار شرکای خود در جی.سی.سی خواهد ایستاد و عمق و گستره همکاری‌هایی که داریم را افزایش خواهیم داد.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت «ما همچنین درباره درگیری‌ها در سوریه، وضعیت یمن، مبارزه با افراط‌گرایی، و مشخصا درباره این که چه کارهای دیگری در قبال این مسائل لازم است انجام دهیم، بحث و تبادل نظر کردیم.»

باراک اوباما همچنین، با بیان این که دعوت شورای همکاری خلیج فارس برای حضور در نشست سال آینده سران این شورا برای پیگیری مذاکرات امروز پذیرفته است، گفت در مورد کمک های دفاعی ایالات متحده به کشورهای عضو این شورا نیز گفتگو شد.

به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، مقام‌های کاخ سفید پیشتر گفته بودند آنچه که می‌توان از این نشست انتظار داشت، همکاری‌های امنیتی بیشتر، از جمله رزمایش‌های مشترک میان آمریکا و این کشورها، و هماهنگی بیشتر در زمینه ایجاد یک سامانه دفاع موشکی، خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا، اندکی پس از این نشست خبری، در جلسه مطبوعاتی دیگری در کمپ دیوید که تنها خود در آن حضور داشت، ضمن تایید این موارد، گفت البته این اقدامات برای به حاشیه راندن ایران نیست، و هدف آن است که ایران نقشی سازنده در منطقه ایفا کند.

پایان دور اول مذاکرات کمپ دیوید
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

آقای اوباما روز چهارشنبه و پیش از برگزاری ضیافت شام با حضور نمایندگان شرکت کننده در این نشست در کاخ سفید، در ملاقاتی دوجانبه با شاهزاده محمد بن نایف ولیعهد عربستان سعودی درباره مسائل مهم منطقه و اهمیت نقش ریاض در مبارزه با تروریسم گفتگو کرد.

ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، اواسط فروردین ماه سال جاری به یک تفاهم سیاسی درباره اجزای اساسی توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که جزئیات آن باید تا پایان ۹ تیر ۱۳۹۴ ثبت و نهایی شود.

در صورت حصول یک توافق جامع و نهایی، محدودیت‌های عمده‌ای بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعمال خواهد شد تا از ماهیت صلح‌آمیز آن اطمینان شود، و در ازای این محدودیت‌ها، تحریم‌هایی که به دلیل همین فعالیت‌های هسته‌ای علیه آن کشور اعمال شده است، لغو خواهند شد.

برخی کشورهای منطقه، از تبعات توافق احتمالی هسته‌ای بین ایران و غرب و لغو تحریم‌های شده علیه تهران ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گوید چنین توافقی می‌تواند به گسترش نفوذ ایران در منطقه و آنچه که آنها «دخالت در کشورهای دیگر» خوانده‌اند، بیانجامد. ایران اتهام دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر را رد کرده است.

نشست امروز در استراحتگاه ریاست جمهوری در ایالات مریلند و در حدود ۱۰۰ کیلومتری واشنگتن برگزار شد. ولیعهد عربستان، امیر کویت، امیر قطر، معاون نخست وزیر عمان، ولیعهد بحرین و ولیعهد امارت متحده عربی در این نشست حضور داشتند.

XS
SM
MD
LG