رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه پس از دیدار با نخست وزیر عراق در حاشیه نشست سران هفت قدرت صنعتی جهان در آلمان، گفت همه کشورهای عضو ائتلاف بین المللی علیه گروه موسوم به دولت اسلامی آمادگی دارند آموزشهای لازم را در اختیار نیروهای امنیتی عراق برای مبارزه با این گروه افراطی قرار دهند.
باراک اوباما، در پایان نشست دو روزه سران گروه ۷ و پس از دیدار دوجانبه با حیدر العبادی، در سخنانی در یک نشست خبری گفت «ما میخواهیم افراد بیشتری از نیروهای امنیتی آموزش ببینند و از تجهیزات کافی برخوردار باشند. این چیزی است که نخست وزیر (عبادی) نیز به دنبال آن است و از این رو، ما در حال بررسی طرحهایی در این راستا هستیم.»
رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که واشنگتن هنوز «استراتژی کاملی» برای کمک آموزش نیروهای عراقی به منظور مبارزه با پیکارجویان داعش و بازپسگیری مناطق تحت اشغال آن گروه ندارد، گفت این امر، مستلزم تعهد عراق به جذب افراد جدید و آموزش نیروهای امنیتی آن کشور است.
آقای اوباما در ادامه گفت وزارت دفاع ایالات متحده روند آموزش سربازان عراقی را تسریع کرده، و با اشاره به این که ائتلاف به پیشرفت های زیادی برای به عقب راندن داعش داشته است، گفت با این حال برای مهار و توقف جریان پیوستن پیکارجویان خارجی به داعش در عراق و سوریه، باید اقدامات بیشتری انجام شود.
به گفته رئیس جمهوری آمریکا «ما نيروهای عراقی را بطور مستقيم آموزش داده و مجهز کرده ايم، در جاهايی که اين اقدام صورت گرفته، آنها بطور مؤثر عمل کرده اند، اما در جاهای ديگر، روحيه پايين و کمبود تسليحات به تضعيف نيروهای عراقی منجر شده است؛ در نتيجه هدف ما اين است که با آموزش سريع، نيروهای عراقی تازه نفس و کارآمدتر داشته باشيم.»
بحران افراط گرايی در جهان، بویژه در خاورمیانه و آفریقا، تغييرات جوی کره زمين و مبارزه با تروريسم، در دستور کار روز دوم نشست رهبران هفت قدرت صنعتی جهان موسوم به گروه ۷، شامل ایالات متحده بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، ايتاليا و ژاپن، بود.
با توجه به استمرار بحران ناشی از تحرکات گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در خاور میانه، و گروه بوکوحرام در آفريقا، رهبران کشورهای درگير با تحرکات این گروههای افراطی، از جمله نخست وزير عراق و رئيس جمهوری نيجريه، در جمع رهبرانی هستند که امروز به جمع رهبران گروه ۷ در شهر گارمیش در ایالت بایرن آلمان پيوستهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، پیشتر در گزارشی نوشت که رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با عبادی، با اشاره به چالشهای موجود در عراق و تحرکات اخیر گروه داعش بویژه پس از اشغال شهر رمادی مرکز استان الانبار، گفت شکست کامل پیکارجویان داعش و بیرون راندن آنها از عراق زمان خواهد برد.
نخست وزیر عراق خواستار کمکهای بیشتر آمريکا و سایر کشورهای عضو ائتلاف بین المللی در جنگ علیه داعش است. وی قرار است در نشست امروز گروه ۷، پشت درهای بسته در مورد تروريسم گفت و گو کند.
رئيس جمهوری آمريکا پیشتر در حاشيه نشست روز دوشنبه، همچنین با فرانسوا اولاند همتای فرانسوی خود برای گفتگو در زمينه برنامه هستهای ايران ديداری خصوصی داشت. در مقایسه با دیگر اعضای گروه ۱+۵ طرف مذاکره با ایران، فرانسه موضعی سختگیرانهتر داشته است.
کاخ سفيد میگويد، از جمله مسائلی که در مذاکرات دو رهبر مطرح شده است اين است که آنها توافق کردهاند بايد با ايران به يک توافق جامع اتمی برسند؛ توافقی که ايران را از پيگيری دستيابی به سلاح هستهای باز دارد.
دو رهبر همچنين موافقت کردهاند که تحريمهای روسيه تا زمانی که کرملين در مورد بحران اوکراين حاضر به رعايت کامل توافقنامۀ آتش بس مينسک نشده است، ادامه يابد. تحريمهای آمريکا و اتحاديه اروپا علیه مسکو قرار بود تا آخر ماه آينده به پايان برسد.
در حاشيه نشست امروز، آقای اوباما گفت و گويی ديگر با ديويد کامرون نخست وزير بريتانيا داشت. وی بار دیگر از ادامۀ عضويت بريتانيا در اتحاديه اروپا حمايت کرد و گفت «ارزشمندترين وجه حضور بريتانيای کبير در اتحاديه اروپا، وجود رهبری و اقتدار آن در زمينه چالشهای جهانی است. در نتيجه ما واقعاً اميدوار هستيم که بريتانيا در اتحاديه اروپا باقی بماند، چون میتواند نفوذ مثبتی داشته باشد، نه فقط برای اروپا، بلکه برای همۀ جهان.»
نشست امسال، که در ایالت بایرن آلمان برگزار شد، مانند سالهای گذشته با راهپيمايی و تظاهرات گروههای مدافع صلح، تشکلهايی که خود را ضدسرمایهداری مینامند همراه بود. اين گروهها قدرتهای صنعتی را متهم میکنند که خود عامل همۀ مسائل موجود در جهان هستند.