با آغاز اجلاس سران گروه هفت در آلمان، رهبران هفت کشور صنعتی بار دیگر با دخالت روسیه در اوکراین مخالفت کردند.
دخالت روسیه در اوکراین، بدهی های یونان، بحران های خاورمیانه از جمله مسائل مورد گفتگو در این نشست است. روسیه قبلا عضوی از این گروه بود اما پس از اشغال شبه جزیره کریمه اوکراین در سال گذشته میلادی و سپس حمایت از شورشیان در شرق اوکراین، از این گروه بیرون گذاشته شد.
این دومین اجلاس رهبران کشورهای صنعتی جهان بدون حضور روسیه است.
رئیس شورای اروپا، دونالد توسک گفت اتحادیه اروپا و رهبران کشورهای گروه هفت در حمایت از اوکراین در جنگ با جدایی طلبان مورد حمایت روسیه در شرق اوکراین مصمم هستند.
مسائل اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و بحران های جهانی در دستور کار سران هفت کشور صنعتی قرار دارد.
صبح روز یکشنبه، باراک اوباما به همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از یک روستای محلی دیدن کرد و از او با پخش موسیقی سنتی آلمانی استقبال شد.
آقای اوباما مباحثی که قرار است در این اجلاس به آن پرداخته شود را «چالش های دشوار» توصیف کرد.
او گفت ما درباره آینده مشترک، اقتصاد جهانی که فرصت ها و مشاغل جدید ایجاد کند، حفظ یک اتحادیه اروپای قوی و مرفه، ایجاد همکاری های جدید تجاری در دو سوی اقیانوس اطلس، ایستادگی در مقابل تجاوز روسیه به اوکراین، مبارزه با خشونت های افراطگرایان و تغییرات آب و هوایی گفتگو خواهیم کرد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان آمریکا را «دوست و همکار ما» توصیف کرد.
انتظار می رود در این اجلاس، رهبران هفت کشور صنعتی با ادامه تحریم روسیه موافقت کنند.
بحران های خاورمیانه، تلاش های جدید چین برای جزیره سازی در اقیانوس آرام که می تواند مسیرهای حساس دریایی را کنترل کند نیز از جمله موضوعات مورد بحث رهبران کشورهای صنعتی خواهد بود.
در همین حال صد ها نفر بیرون محل اجلاس، گروه هفت را متهم گردند که منشاء مشکلات جهان است. پلیس چند نفر از آنها را که سعی می کردند صبح روز یکشنبه یک جاده را مسدود کنند، متفرق کرد. معترضان دیگر نیز در منطقه ای که به آنها اجازه داده شده بود، چادر زدند و تظاهرات کردند.
بیش از ۱۵ هزار مامور پلیس از این اجلاس محافظت می کنند.