لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۲

دفاع وزیر خارجه آمریکا از مذاکرات در پیونگ یانگ: سازنده بود اما تحریم‌ها تا پایان خلع سلاح کره شمالی ادامه دارد


آقای پمپئو روز یکشنبه در دیدار با نخست وزیر ژاپن مذاکرات خود در کره شمالی را «سازنده» دانست.
آقای پمپئو روز یکشنبه در دیدار با نخست وزیر ژاپن مذاکرات خود در کره شمالی را «سازنده» دانست.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده که بعد از دو روز مذاکره با مقام های کره شمالی، در توکیو به سر می برد، در حاشیه دیدار با نخست وزیر ژاپن گفت‌ ایالات متحده به اجرای تحریم ها علیه کره شمالی ادامه می دهد تا زمانی که روند غیر هسته ای شدن نهایی شود.

آقای پمپئو همچنین روز یکشنبه ۱۷ تیر با وزرای خارجه ژاپن و کره جنوبی دیدار کرد.

او مذاکرات دو روزه خود در پیونگ یانگ را «سازنده» نامید و درباره خلع سلاح کامل کره شمالی گفت تعریفی کلی از خلع سلاح اتمی است و کره شمالی بدون چالش یا اعتراض، آن را درک می کند. آنها می دانند که خلع سلاح بدون بارزسی، بی معنی است. روند بازرسی در ارتباط با خلع سلاح کامل است و این چیزی است که رئیس جمهور ترامپ و کیم، هر دو پیش از این با آن موافقت کرده‌اند.

به رغم دفاع وزیر خارجه آمریکا و سازنده نامیدن مذاکرات جمعه و شنبه، کره شمالی حس مخالفی به این مذاکرات دارد. خبرگزاری رسمی کره شمالی گفتگوها را «به شدت مساله دار» توصیف کرد و از قول یکی از مقام های وزارت خارجه آن کشور که از او نام نبرده، گفت «سریع ترین راه دستیابی به شبه جزیره کره عاری از تسلیحات اتمی، اقدامات تدریجی و قدم به قدم است.»

هنوز مشخص نیست دلیل اختلاف مقام های دو کشور چیست. آقای پمپئو شنبه عصر به وقت محلی در فرودگاه به خبرنگاران گفت موضوعات و مسائل، پیچیده هستند اما ما تقریبا در تمام موضوعات کلیدی و مرکزی پیشرفت کرده‌ایم. در برخی حوزه‌ها، پیشرفت زیاد بوده و در برخی دیگر از حوزه‌ها هنوز کار بیشتری باید انجام شود.

همزمان «ری یونگ هو» وزیر خارجه کره شمالی درباره این مذاکرات گفت که این مذاکرات تاسف برانگیز بود. وی گفت خواسته های طرف آمریکایی برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره یکجانبه بوده است.

روز یکشنبه وزیر خارجه آمریکا خبری هم برای مقامات ژاپنی از مذاکرات با کره شمالی داشت. کره شمالی تا به حال به ربودن ۱۳ شهروند ژاپنی اعتراف کرده و وزیر خارجه آمریکا نیز در دیدار با «شیزو آبه» نخست وزیر ژاپن گفت، در مذاکرات با مقام های کره شمالی در مورد بازگرداندن این افراد به ژاپن نیز گفتگو کرده است.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا بعد از دو روز مذاکره در کره شمالی، این کشور را شنبه عصر به مقصد ژاپن ترک کرد. آقای پمپئو که برای سومین بار به کره شمالی سفر کرده بود، پیش از ترک کره شمالی رایزنی‌های خود با مقامات این کشور در پیونگ یانگ را «بسیار سازنده» خواند.

مایک پمپئو و هیئت همراه او روز جمعه ۱۵ تیرماه وارد پیونگ یانگ شدند و از سوی «کیم یونگ چول» مقام ارشد کره شمالی مورد استقبال قرار گرفتند.

این سفر، نخستین سفر مایک پمپئو بعد از دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی در ۲۲ خرداد در شهر سنگاپور است. دو رهبر در آن نشست درباره خلع سلاح اتمی در شبه جزیره کره و تضمین امنیت کره شمالی توافق کردند. البته این سومین سفر مایک پمپئو به کره شمالی است. او یکبار در زمانی که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی موسوم به سازمان سیا و نامزد احراز سمت وزارت خارجه بود به این کشور سفر کرد، دوبار دیگر به عنوان وزیر خارجه به کره شمالی سفر کرد و در سفر قبلی گروگانهای آمریکایی را به خانه برگرداند.

جزئیات زیادی از مذاکرات وزیر خارجه آمریکا و مقامات ارشد کره شمالی منتشر نشده و تنها اعلام شده مذاکرات روز جمعه سه ساعت طول کشید.

آقای پمپئو در روز نخست در دو توئیت جداگانه از تلاش خستگی ناپذیر تیم خود نوشت و یادآور شد: ما اولین دیدارمان را به اتمام رساندیم. به تیمم افتخار می‌کنم.

به نظر می رسد«کیم یونگ چول» که سمت رسمی او نائب رئیس حزب کارگران جمهوری خلق کره است، به عنوان مشاور نزدیک کیم جونگ اون، مذاکرات هسته ای کره شمالی پیش می برد. او پیشتر در نیویورک با پمپئو دیدار کرد و با سفری کوتاه به واشنگتن،‌ نامه رهبر کره شمالی را به پرزیدنت دونالد ترامپ داد.

ماموریت از سوی پرزیدنت ترامپ

آقای پمپئو از طرف پرزیدنت ترامپ ماموریت دارد بر اجرای وعده های ماه گذشته کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در دیدار با پرزیدنت ترامپ در سنگاپور نظارت کند. در هفته های اخیر برخی گزارش ها از ادامه فعالیت هسته ای کره شمالی بعد از دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا خبر می داد.

مایک پمپئو پیش از ورود به کره شمالی در توئیتر خود یادآور شده بود که آمریکا آماده عملی کردن وعده های داده شده در نشست رهبران دو کشور است و راه دشواری در پیش است، با این حال صلح ارزش پیمودن این راه دشوار را دارد.

وزیر خارجه آمریکا پیش از رسیدن به پیونگ یانگ هم در هواپیما به خبرنگاران گفت کیم جونگ اون رهبر کره شمالی آینده خوبی برای کشور می خواهد و پرزیدنت ترامپ به این مذاکرات و توافق ها امیدوار است.

وی همچنین گفت که ایالات متحده به دنبال توافقی است که قابل راستی آزمایی باشد و اجازه بازگشت کره شمالی به برنامه های هسته ای را ندهد.

آقای پمپئو همچنین تایید کرد که گزارش ها درباره توسعه بخشی از برنامه هسته ای کره شمالی در یک ماه اخیر را دیده است و سعی دارد درباره آنها با رهبر کره شمالی گفتگو کند.

در حاشیه این سفر هم آقای پمپئو امیدوار است بقایای برخی از کشته های آمریکایی در جنگ کره را از پیونگ یانگ تحویل بگیرد. وزیر خارجه آمریکا در سفر قبلی با سه گروگان آمریکایی از پیونگ یانگ بازگشته بود.

جهان امن تر

پیش از سفر آقای پمپئو، هدر ناوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه چهارمین سفر مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور به کره شمالی گفت، آمریکا و جهان در هشت ماه گذشته امن تر شده است. خانم ناوئرت توییت پرزیدنت ترامپ را که گفته است توقف پرتاب موشکی و آزمایش های اتمی پیونگ یانگ در هشت ماه گذشته موجب شادی کشورهای آسیایی شده است، پیشرفت در مذاکرات با رهبران کره شمالی توصیف کرد.

وی گفت: آن چه پرزیدنت ترامپ به آن اشاره می کند این است که وضعیت در سال گذشته چگونه بود. بسیاری سئوال می کردند که ارزیابی صادقانه از شرایط در سال گذشته چه بود؟ ما امروز در موقعیت خوبی هستیم و وزیر خارجه ما با همتای کره شمالی خود ملاقات خواهد کرد. ما با چشمان باز گفتگو می کنیم اما، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد، سال گذشته در همین روز، جشن چهارم ژوئیه کره شمالی اقدام به پرتاب موشک قاره پیما کرده بود، اما اکنون چهارمین سفر وزیر خارجه آمریکا به پیونگ یانگ نشان از پیشرفت در غیراتمی ساختن کره شمالی دارد.

وی افزود: بسیاری از مردم در سراسر جهان وحشت زده و نگران بودند بین آمریکا و کره شمالی چه رخ خواهد داد. و این حقیقت که وزیر خارجه آماده چهارمین سفرش به کره شمالی و ملاقات با مقام های آن کشور می شود، گواه بر این است تا چه حد پیشرفت کرده ایم.

خانم نائورت گفت کره شمالی به روشنی می داند آمریکا خواستار غیراتمی ساختن کامل آن کشور است.

وی افزود: وزیر خارجه آمریکا به تفصیل گفته است که کره شمالی برداشت روشنی از انتظارات ما دارد. ما به صراحت در این باره گفتگو کرده ایم. هیچ موضوع تعجب برانگیزی در انتظارات ما وجود ندارد. سیاست ما، امروز همان است که قبل از مذاکرات سنگاپور بود. هیچ تغییری در سیاست ما وجود نداشته است.

هدر نائورت، همچنین گفت وزیر خارجه آمریکا در تماس های مستمر با مقام های چینی در باره روند مذاکرات با کره شمالی گفتگو کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG