متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز دوشنبه ۱۴ خرداد خود در واشنگتن، اظهارات اخیر علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را که گفته تهران و واشنگتن از طریق عمان در تماس هستند تأيید نکرد، اما در عین حال آن را رد هم نکرد.
پیشتر در روز دوشنبه و در جریان یک کنفرانس خبری در سفارت جمهوری اسلامی در بیروت پایتخت لبنان، از علی باقری کنی در مورد تعامل بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده از طریق عمان سئوال شد، که او نیز در پاسخ گفت «مذاکرات ما همیشه ادامه داشته ... هیچگاه متوقف نشده است».
متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در پاسخ خود به این پرسش که آیا این حرف را تأئید میکند یا خیر، اضافه کرد که «هر گاه منافعمان اقتضا کند راههایی هست که پیام خود را به ایران برسانیم، اما نه این حرف را تأئید میکنم و نه خلاصهای از مبادله پیام دارم که بگویم.»
پرسشها در این مورد از گزارش روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز در اواسط مارس و زمانی که حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه بود سرچشمه میگیرد که مدعی شده بود باقری به عنوان معاون سیاسی او، به نمایندگی از جمهوری اسلامی با مقامات آمریکایی در عمان گفتوگو کرده است.
به دنبال کشته شدن امیرعبداللهیان در سانحه سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی در ۳۰ اردیبهشت باقری کنی سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی شد. او که در نخستین سفر خارجی خود در این مقام به لبنان رفته، گفته که گفتوگوها با طرفین غربی در مورد برنامه هستهای در جریان است.
همزمان در روز دوشنبه، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان یک کنفرانس خبری در وین اعلام کرد که با باقری کنی تماس داشته و قرار است به گفتوگو برای حل مسائل ادامه دهند.
این در حالی است که بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه متحد اروپایی آمریکا در برجام، روز دوشنبه پیش نویس قطعنامهای در مورد فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی را رسماً به شورای حکام آژانس ارائه کردند.
باقری کنی سرپرست هئیت جمهوری اسلامی در مذاکرات دو سال پیش در وین برای احیای برجام بود که با روی کار آمدن دولت رئیسی، جانشین عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه شده بود.