رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه هفتم سپتامبر و در روز کارگر، به منظور اعلام همبستگی با کارگران یک فرمان را امضا خواهد کرد که بر اساس آن برای پیمانکارانی که به دولت فدرال خدمات میدهند، حداکثر یک هفته مرخصی استعلاجی با حقوق در سال اختصاص خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شمار پیمانکارانی که برای دولت فدرال ایالات متحده کار میکنند و تاکنون از این مزیت محروم بودهاند، حدود ۳۰۰ هزار نفر است. با این حال، کاخ سفید هنوز جزئیات مربوط به هزینههای ناشی از اجرای این فرمان برای دولت را ارائه نکرده است.
بر خلاف بسیاری از کشورها که هر سال روز کارگر را در اول ماه مه (یازدهم اردیبهشت) جشن میگیرند، روز کارگر در ایالات متحده نخستین دوشنبه سپتامبر است؛ این روز در سال ۱۸۹۴ میلادی با فشار اتحادیههای کارگری در آمریکا یک تعطیلی رسمی اعلام شد.
رئیس جمهوری آمریکا همه ساله در این روز به منظور قدردانی از کارگران، سخرانی می کند. سخنرانی امسال باراک اوباما در شهر بوستون مرکز ایالت ماساچوست انجام شد. جو بایدن معاون رئیس جمهوری و همچنین شهردار بوستون در این مراسم حضور داشتند.
به گزارش آسوشیتدپرس، بر اساس فرمان رئیس جمهوری که از سال ۲۰۱۷ میلادی اجرایی خواهد شد، پیمانکارانی که برای دولت کار میکنند به ازای هر ۳۰ ساعت کار، از یک ساعت مرخصی استعلاجی باحقوق برخوردار خواهند شد، و مجموع یک سال آن به حداکثر یک هفته خواهد رسید.
بر پایه این فرمان، پیمانکاران همچنین میتوانند به منظور مراقبت از اعضای خانواده خود که دچار بیماری میشوند نیز از مزایای جدید استفاده کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده در سخنرانی امروز خود در مراسم روز کارگر، با بیان این که این فرمان را در حالی که در هواپیما از واشنگتن به مقصد بوستون در حرکت بود امضا کرده است، گفت جمهویخواهان که مدعی حمایت از طبقه متوسط هستند، بیش از آن که عمل کنند، حرف میزنند.
باراک اوباما ضمن انتقاد از منتقدان جمهوریخواه سیاستهای اقتصادی دولت، گفت طرز تفکر جمهوریخوهان برای مدتهای طولانی به اقتصاد کشور آسیب رسانده و آن را به ورطه "ویرانی" کشانده است.
فرمان اجرایی امروز، نخستین گامی نیست که دولت اوباما در جهت ارائه مزایای بیشتر به کارگران بر میدارد. وی پیش از این برای افزایش حداقل دستمزد کارگان اقدام کرد؛ تصمیمی که با انتقادهایی بویژه از سوی جمهوریخواهان روبرو شد.
واحدهای تجاری و بازرگانی و برخی جمهوریخواهان میگویند افزایش حداقل دستمزد کارگران، کارفرمایان را وادار به کاهش نيروی کار خواهد کرد و اين مساله به آنهايی که دستمزدشان از همه کمتر است، آسیب خواهد زد. حامیان افزایش حداقل دستمزدها استدلال میکنند که این اقدام، اقتصاد کشور را تقویت کرده و به نفع کارگران است.
با این حال طی سالها، اتحادیههای کارگری شاهد ارتقای شرایط کار برای کارگران بودهاند؛ از جمله میتوان به حداکثر پنج روز کار در هفته، خدمات درمانی و تعطیلات با حقوق برای کارمندان و کارگران اشاره کرد.
طی ۳۰ سال گذشته و با رشد فناوری و جهانی شدن اقتصاد، اتحادیههای کارگری شاهد کاهش مستمر تعداد اعضای خود بودهاند. در سال ۱۹۸۳ میلادی (۱۳۶۲ خورشیدی)، حدود ۲۰ درصد کارگران آمریکا عضو یک اتحادیه کارگری بودند، اما این رقم در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) به ۱۱ درصد کاهش یافت.