لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۸

در غیاب ظریف؛ جایزه «چتم هاوس» به جان کری اهدا شد


آقای کری جایزه خود را از فیلیپ هموند وزیر خارجه سابق بریتانیا دریافت کرد.
آقای کری جایزه خود را از فیلیپ هموند وزیر خارجه سابق بریتانیا دریافت کرد.

در حالیکه نام محمدجواد ظریف و جان کری به عنوان برندگان جایزه اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس اعلام شده بود، روز دوشنبه، جان کری وزیر خارجه آمریکا جایزه خود را دریافت کرد اما آقای ظریف در این مراسم غیبت داشت.

روز دوشنبه ۱۰ آبان جایزه آقای کری به او به عنوان یکی از دو برنده این جایزه اهدا شد.

شب قبل هم آقای کری جایزه بین المللی صلح تیپِیرِری (Tipperary) را برای تلاش در پایان دادن به درگیری در چندین کشور و کمک به برچیده شدن تسلیحات شیمیائی در سوریه دریافت کرد.

هنوز وزارت خارجه ایران واکنشی به عدم حضور آقای ظریف در این مراسم نشان نداده و مشخص نیست آیا مراسم جداگانه ای برای اهدای جایزه او برگزار می شود یا خیر.

جایزه جان کری را فیلیپ هموند به او اهدا کرد که وزیر خارجه سابق بریتانیا است. آقای هموند در مذاکرات هسته ای با کری همکاری داشت و در گفت و گوهای پنج بعلاوه یک با ایران حضور داشت.

چتم هاوس، اندیشکده سلطنتی روابط بین‌الملل در لندن روز دوشنبه ۳ آبان اعلام کرد به دلیل موفقیت جان کری و محمدجواد ظریف در به ثمر رسیدن توافق هسته ای بین ایران و جامعه جهانی جایزه سال ۲۰۱۶ خود را به آنها اهدا می کند.

چتم هاوس یک موسسه غیردولتی و پژوهشی است که سال پیش جایزه خود را به پزشکان بدون مرز اهدا کرده بود.

همچنین در سال ۲۰۱۴ ملیندا همسر بیل گیتس به خاطر اقدامات انسان دوستانه این جایزه را گرفت.

در سال ۲۰۱۳ نیز جایزه چتم هاوس به هیلاری کلینتون تعلق گرفت که برای تقدیر از تلاش های دیپلماتیک او در مقام وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا بود.

جایزه چتم هاوس برای ظریف و کری در حالی است که در دو سال گذشته و پیش از اعلام برندگان جایزه صلح نوبل، از این دو نفر به عنوان برندگان احتمالی نام برده می شد.

در پی ده سال ماجراجویی هسته ای ایران که تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران را در پی داشت، از زمان روی کارآمدن دولت حسن روحانی، مذاکرات هسته ای با کشورهای پنج بعلاوه یک شدت یافت. ایران و طرف های غربی ابتدا در یک توافق ژنو مقدمات توافق را فراهم کردند و بعد از آن در چندین ملاقات طولانی بین وزرای خارجه ایران و کشورهای غربی این توافق در تیرماه سال گذشته نهایی شد و از دیماه گذشته اجرای آن آغاز شد.

براساس توافق هسته ای که به برجام موسوم شد، ایران پذیرفت بخش مشکوک برنامه هسته ای خود را متوقف کند و در مقابل غرب تحریم های هسته ای علیه ایران را بردارد.

ایران و آمریکا از زمان گروگانگیری دیپلمات های آمریکا در تهران رابطه دیپلماتیک ندارند اما در یکسال گذشته وزرای خارجه ایران و آمریکا بیش از ده بار با هم دیدارهای دو جانبه ای داشته اند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG