باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر عراق روز چهارشنبه در دیداری درباره مبارزه با پیکار جویان گروه موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) گفتگو کردند. اما تلاشی دیگر برای مقابله با اعمال افراطی این گروه توسط وزارت خارجه آمریکا در جریان است.
به گزارش پم داکینز، خبرنگار صدای آمریکا، وزارت خارجه دوره ای برای نمایندگان ارشد ۱۱ کشور که در ائتلاف علیه گروه شرکت دارند ترتیب داده است.
قرار است آنهابا مقامات دولتی و کارشناسان فناوری در واشنگتن، نیویورک و سانفرانسیسکو ملاقات کنند و درباره راه های مقابله با تبلیغات داعش و جذابیت آن برای برخی خارجی ها به بحث و بررسی بپردازند.
یک عضو پارلمان مراکش، که در این دوره شرکت دارد، می گوید بیش از ۳هزار مراکشی به دولت اسلامی در عراق و سوریه پیوسته اند.
او می گوید علت اصلی بیکاری و فقر است. اکثر این افراد در پی زندگی بهتر هستند که در کشور خودشان امکان پذیر نیست.
گروه «دولت اسلامی» موفق شده است از طریق شبکه های اجتماعی خارجیان را جذب کند. شرکت کننده دیگری می گوید خارجی ها فکر می کنند گروه زندگی بهتری برای آنها تأمین می کند.
«آنها بدنبال جوان های ماجراجو هستند...کسانی که دوست دارند کارهای جدید بکنند و شاید هم در وجودشان خشونت هست و می خواهند آنرا ابراز کنند.»
طبق برآورد مقام های آمریکا، ۲۰هزار خارجی به «دولت اسلامی» پیوسته اند.که حدود ۳۴۰۰ نفرشان غربی هستند، مانند «جهادی جان» که در چند ویدئوی گروه از گردن زدن گروگان ها دیده شده است و گمان می رود تبعه بریتانیا باشد.
همچنین۳ دختر جوان که از لندن به ترکیه رفتند تا به باور تحقیق کنندگان، به گروه بپیوندند.
برای مبارزه با داستان سرایی ها و تبلیغات داعش، وزارت خارجه آمریکا به دولت های دیگر کمک می کند با استفاده از رسانه های سنتی و اجتماعی آنچه را این گروه بر سر مردم آورده روایت شود.
یک مقام می گوید بازگویی ماجراجویی دیگران که داوطلبانه یا به زور به گروه پیوستند، اما در واقع از آن سرخورده اند نیز مهم هستند. تجربه آنها می تواند تأثیرگذار باشد.
فاش کردن کاستی های ایدئولوژیک گروه دولت اسلامی، یکی از تلاش های آمریکا است.