کمیته روابط خارجی سنا روز سه شنبه با حضور نماینده ویژه باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در اتحاد جهانی جنگ با داعش، تلاش های جهانی را برای شکست این گروه بررسی کرد.
در توضیح کلی روند مبارزه با داعش و تهدید تروریستی آن، برت مک گرک نماینده ویژه پرزیدنت اوباما در ائتلاف علیه داعش گفت "داعش در عراق و سوریه تضعیف شده، ولی همزمان آنها نفوذ خودرا به سوی مناطق شمال آفریقا گسترش می دهند و پیام آنها اکنون به کسانی که جلب آنها شده اند، این است که دیگر به عراق و سوریه نیایید، و به تنهایی دست به توطئه و کشتار و اعمال تروریستی بزنید."
آقای مک گرگ در همین ارتباط گفت پیشرفت تضعیف داعش در خاور میانه از تهدید تروریستی گروه از طریق اینترنت و تبلیغات بسیج عملیات تروریستی کم نکرده، و در حقیقت آن را تشدید کرده است.
بن کاردین سناتور ارشد دموکرات در مورد شبه نظامیان شیعه پس از آزادی مناطق در عراق و در مورد گزارش های خشونت شبه نظامیان شیعه علیه ساکنان سنی مناطق آزاد شده در عراق پرسید و این که آمریکا چه اقدامی می کند.
برت مک گرگ در پاسخ گفت نیروهای آمریکا در زمین تنها در موضع مشاوره و کمک به نیروهای عراقی عمل می کنند و نیروهایی که با داعش می جنگند تحت کنترل دولت مرکزی عراق هستند؛ ولی تلاش این است که کنترل مناطق به ساکنان محلی بازگردد.
جف فلیک سناتور جمهوریخواه سوال کرد آیا رفتار ایران از تاریخ اعمال توافق هسته ای در منطقه تفاوتی کرده است؟
پاسخ این بود که فرقی نکرده است. وی اضافه کرد داعش تهدیدی است که ایران با آن می جنگند ولی شبه نظامیان شیعه در عراق از سوی ایران حمایت می شوند و خلاف ثبات عراق تلاش می کنند.
باب کورکر رییس جمهورخواه کمیته نیز از نماینده رییس جمهوری آمریکا در مورد واقعیت موضع عربستان سعودی در این ارتباط پرسید، که آقای مک گرک در پاسخ گفت عربستان بسیار روی جنگ یمن تمرکز دارد ودر صورت کاهش نگرانی ار سوی یمن می تواند این تمرکز را به داعش معطوف کند.
او همچنین اضافه کرد که این ایده ئولوژی جهادی است که عربستان سعودی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باید علیه گسترش آن رهبری را به عهده بگیرند.
سناتور کورکر در واکنش با انتقاد گفت عدم رهبری و تعهد دولت باراک اوباما موجب شده که این کشورها مطالبی ابراز کنند که باید چند وچون آنها روشن شود.
آقای مک گرک در مجموع بر دو نکته تاکید کرد: یکی آن که تهدید تروریستی داعش تا مدت های طولانی جهان را ترک نخواهد کرد، و دیگر این که بشار اسد با حمایت ایران و سپاه قدس و حزب الله و روسیه، به نظر نمی رسد کناره گیری کند و انتقال سیاسی در آن کشور یا پایان خشونت و درگیری، در چشم انداز دیده نمی شود.