لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۵

بلومبرگ: آمریکا پیشنهاد مذاکره را تنها اگر از سوی خامنه‌ای یا روحانی باشد، بررسی می‌کند


کاخ سفید
کاخ سفید

شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به نقل از یک مقام رسمی دولت ایالات متحده گفته است آمریکا فقط درخواست‌های مذاکره‌ای که از سوی دو مقام ایران، یکی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر نظام و دیگری حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی، دریافت کند را بررسی خواهد کرد.

گزارش بلومبرگ که روز جمعه ۲۸ تیر ماه منتشر شده، به خبرهایی از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی اشاره می‌کند که گفته پیشنهادی برای مذاکره با آمریکا دارد.

آقای ظریف گفته است، در صورت لغو تحریم‌های آمریکا، حاضر است همکاری‌های اتمی بیشتری را پیشنهاد کند. ایالات متحده پس از خروج از توافق اتمی ۱۳۹۴، کمپین فشار حداکثری علیه ایران را دنبال کرده است.

رئیس جمهوری ایالات متحده عصر پنجشنبه خبر داد یک پهپاد ایران بعد از نزدیک شدن به فاصله «بسیار نزدیک» یک ناوچه آمریکایی در حریم هوایی بین المللی در تنگه هرمز سرنگون شد.

تنش بین آمریکا و ایران در دو ماه اخیر به شدت افزایش یافته است.

بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG