همزمان با تازه ترین تلاشهای ایالات متحده آمریکا برای برقراری صلح در یمن، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا می گوید در آینده یمن متحد و یکپارچه، جایی برای گروه های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران برای تهدید عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگر کشورهای متحد آمریکا جایی نخواهد بود.
«تیموتی لِندرکینگ» معاون دستیار وزیر خارجه در امور دریای عرب که حوزه جنوب خلیج فارس را دربر میگیرد، روز یکشنبه ۱۸ آذر در نشستی در امارات متحده سخنرانی کرد.
این نشست با عنوان «یمن بعد از جنگ: مواجهه با چالش صلح و بازسازی» برگزار شد.
به گزارش رویترز، آقای لندرکینگ گفت: «به رغم فشارهای موجود، دولت آمریکا باور دارد که حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان لازم است و اگر حمایت مان را متوقف کنیم پیام غلطی خواهد داد.»
او در مورد مذاکرات صلح نیز گفت: «به خوبی میدانیم که روند ساده ای نیست، اما از گفتگوها و حکومت قانونی یمن حمایت می کنیم. آمریکا خواستار حفظ تمامیت ارضی و ثبات جمهوری یمن، ادامه کمکهای بین المللی بشردوستانه به آن کشور، و اطمینان از تبدیل یمن به کشوری است که بتواند در مقابل نفوذ بیثبات کننده ایران به خوبی مقاومت کند.»
رویترز در گزارش خود نوشت دولت آمریکا از بعد از ماجرای قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد ریاض، تلاش بیشتری برای برقراری صلح در بحران یمن دارد. در دو هفته اخیر سنای آمریکا فشار بر دولت را افزایش داده است. از جمله سنا طرحی را تصویب کرد که مقدمات طرح کامل تری برای توقف حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی از ائتلاف به رهبری عربستان علیه حوثیهای یمن است.
در بحران چهار سال اخیر یمن، حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی با دولت قانونی یمن که مورد حمایت ائتلاف به رهبری عربستان در حال جنگ هستند.
با حمایت آمریکا، از هفته پیش سوئد میزبانی دور جدیدی از گفتگوهای صلح را آغاز کرده است.
به گفته تیموتی لندرکینگ، آغاز گفتگوها یک قدم حیاتی برای پایان جنگی است که هزاران نفر را در یمن به کشتن داده و موجب آوارگی میلیونها نفر شده است.
وی بعد از اشاره به اینکه در آینده یمن، جایی برای گروه های مورد حمایت ایران و تهدید دیگر کشورها از جمله عربستان و امارات نخواهد بود، گفت در نهایت ما به دنبال یک یمن با ثبات و متحد هستیم که ثبات و امنیت منطقه و جهان را تضمین کند.
حوثیهای مورد حمایت ایران تا کنون با تجهیزات ارسالی از ایران توانسته اند به خاک عربستان موشک پرانی کنند.
دو هفته پیش برایان هوک بخشی از تجهیزات ارسالی جمهوری اسلامی ایران را در واشنگتن به خبرنگاران نشان داد.
آقای هوک در آن نشست گفت که خامنهای باید تصمیم بگیرد که عنوان بزرگترین حامی تروریسم را از روی ایران بردارد.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا می گوید یمن یکی از مثالهای نفوذ بدخواهانه جمهوری اسلامی ایران است.
مذاکرات ده روز اخیر به آرامی پیش می رود. پیشتر، دولت یمن در مذاکرات صلح پیشنهاد بازگشایی فرودگاه صنعا را داد و طرفین درگیر جنگ یمن با آغاز مذاکرات برای آزادی چند هزار زندانی توافق کردند.
از سوی دیگر، مارتین گریفیث، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در یادداشتی به صلح یمن ابراز خوشبینی کرد.