لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۱

بررسی تبعات جهانی مقابله ایران و عربستان در اندیشکده هادسون


بررسی تبعات جهانی مقابله ایران و عربستان در اندیشکده هادسون - جمعه ۱۵ ژانویه ۲۰۱۶
بررسی تبعات جهانی مقابله ایران و عربستان در اندیشکده هادسون - جمعه ۱۵ ژانویه ۲۰۱۶

حمله اخیر به نمایندگی‌های دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران، تنش های فرقه‌ای در خاورمیانه را تشدید کرده است.

اندیشکده هادسون در مقدمه‌ای که به همین مناسبت بر روی وبسایت رسمی خود منتشر کرده است، می‌نویسد عربستان سعودی و ایران قبل از این ماجرا هم در سوریه مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند؛ جنگی نیابتی بین تهران از طریق همپیمانان خودش مانند حزب الله لبنان، و ریاض از طریق نیروهای مخالف بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق.

این دو کشور در یمن هم مقابل هم هستند؛ جایی که ایران از شورشیان شیعه حوثی حمایت می‌کند و عربستان سعودی در حمایت از دولت عبد ربه منصور هادی علیه شبه نظامیان حوثی دست به عملیات مستقیم نظامی زده است، بطوری که درگیری‌ها به مناطق مرزی عربستان هم کشیده شده است.

با این حال، رویارویی مستقیم نظامی میان ایران و عربستان سعودی تبعات فوری و اسف‌باری را نه تنها برای منطقه، بلکه برای جهان در پی خواهد داشت. حال این پرسش مطرح است که آیا با تقابل کنونی دو قدرت عمده منطقه، خاور میانه را بار دیگر در آستانه یک جنگ خونین قرار داده است؟

اندیشکده هادسون در شهر واشنگتن، روز جمعه در نشستی کارشناسی با دعوت از علی آلفونه از بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، مایکل دوران از پژوهشگران ارشد اندیشکده هادسون و فیلیپ اسمیت پژوهشگر مؤسسه واشنگتن در امور خاور نزدیک، این مساله را تحت بررسی قرار داد.

کارشناسان حاضر در این نشست با بررسی مسائل داخلی و همینطور موقعیت منطقه‌ای ایران و عربستان، نظرات خود در باره نحوه رویکرد دولت ایالات متحده در این زمینه را مطرح کردند؛ از جمله احتمال تقویت اقتصادی ایران پس از لغو تحریم‌هابه دنبال اجرای توافق جامع هسته‌ای، که موجب سرازیر شدن پول زیادی به ایران می‌شود و می‌تواند موجب تقویت فعالیت‌های ایران در منطقه شود.

آنها همچنین درباره نحوه مقابله با حمایت ایران از گروه‌های شبه نظامی شیعه در منطقه بحث و گفت‌وگو کردند و این پیشنهاد را مطرح کردند که کشورهای سنی منطقه می‌توانند با دادن آزادی اندکی به شیعیان مخالف جمهوری اسلامی ایران، این ابزار حمایتی ایران را کم‌اثر کنند.

XS
SM
MD
LG