لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۲۶

کاخ سفید: پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران "باج" نبود


کاخ سفید روز چهارشنبه سوم اوت گزارش ها مبنی بر این که ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد پرداخت شده به ایران "باج" بوده است را رد کرد.

رسانه های آمریکا گفتند دولت این کشور با پرداخت معادل ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به تهران در ماه ژانویه و همزمان با آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران، در ازای آزادی آنها باج داده است.

کاخ سفید با رد این اتهام گفت، این همزمانی "اتفاقی" بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که مبلغ فوق بخشی از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار مطالبات ایران از آمریکا بوده که دادگاه بین المللی لاهه به آن رسیدگی کرده است. این پول از پیش از انقلاب ۱۳۵۷ نزد ایالات متحده مانده بود.

جان کربی در بیانیه ای گفت: "تصریح کرده ایم که مذاکرات بر سر پرداخت پول به ایران کاملا از مذاکرات بازگرداندن شهروندان آمریکایی به خانه مجزا بوده است. علاوه بر این، دو مذاکره جداگانه توسط تیم های مجزا و کارشناسان فنی خود پیش رفتند."

وزارت خارجه آمریکا روز هفدهم ژانویه از پرداخت مبلغ فوق به ایران خبر داد یعنی یک روز پس از آن که چهار آمریکایی از زندان ایران آزاد شدند و نفر پنجم نیز در حاشیه و در خارج از چارچوب طرح تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی آزاد شد. آمریکا هفت ایرانی را که به اتهام نقض تحریم های ایران بازداشت شده بودند آزاد کرد.

چهار زندانی آمریکایی جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست در ایران، امیر حکمتی تفنگدار سابق ارتش آمریکا، سعید عابدینی کشیش و مبلغ مذهبی، و فردی به نام نصرت الله خسروی رودسری بودند.

روز چهارشنبه روزنامه وال استریت جورنال در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده نوشت که یک هواپیمای باری ناشناس همزمان با مبادله زندانیان دو کشور این پول را به تهران حمل کرده است. بر اساس این گزارش، پول فرستاده شده بخشی از مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری مطالبات ایران از آمریکا بوده که آمریکا همزمان با اجرای برجام موافقت کرده بود به عنوان اصل و سود پول خرید اسلحه پرداخت کند.

مقام آمریکایی به وال استریت جورنال گفته است که آمریکا برای پرداخت این پول به ایران، معادل ۴۰۰ میلیون دلار را با ارزهای دیگر نظیر یورو و فرانک سوئیس، جاسازی شده در جعبه های چوبی، به ایران پرداخت کرده است.

XS
SM
MD
LG