استیون منوشن، وزیر خزانهداری ایالات متحده آمریکا، میگوید تا این لحظه برنامهای برای دیدار پرزیدنت ترامپ و رئیس جمهوری ایران برنامهریزی نشده و فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی تا بازگشت ایران به میز مذاکره ادامه خواهد یافت.
آقای منوشن که پنجشنبه ۲۱ شهریور به تلویزیون سیانبیسی درباره ملاقات روسای جمهوری آمریکا و ایران گفت: «تا این لحظه، هیچ برنامه ای برای ملاقات [بین پرزیدنت ترامپ و] او وجود ندارد؛ هر چند که رئیس جمهوری آمریکا گفته است که آماده ملاقات بدون پیش شرط است.»
وی افزود: «دیروز برخی خبرها درباره تحریمهای ایران منتشر شد. من می خواهم به طور شفاف بگویم. من، وزیر خارجه پمپئو، و سایر اعضای تیم امنیت ملی در حال اجرای راهبرد فشار حداکثری بر [جمهوری اسلامی] ایران هستیم و هیچ تردیدی درباره اثرگذاری آن وجود ندارد. ما درآمد آنها را قطع کردهایم.»
وزیر خزانهداری ایالات متحده گفت: «اگر پرزیدنت بتواند به توافق خوبی برسد - توافقی که درباره آن حرف زده است - ما با ایران مذاکره خواهیم کرد، و در غیر این صورت به کارزار فشار حداکثری - که موثر بوده است - ادامه میدهیم.»
رئیس جمهوری آمریکا نیز روز چهارشنبه ۲۰ شهریور در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید، در پاسخ به پرسشی درباره این که «آیا کاهش تحریمها را برای محقق شدن چنین دیداری در نظر خواهد گرفت یا خیر» گفت: «ببینیم چه پیش خواهد آمد. خواهیم دید چه خواهد شد. به نظرم ایران، و همینطور کره شمالی، هر دو کشور، ظرفیت بالایی دارند. ایران ظرفیت خیلی بالایی دارد. آنها مردمی فوق العاده هستند. ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم. ما امیدواریم که بتوانیم توافق کنیم. اما اگر نتوانیم توافق کنیم هم اشکالی ندارد. فکر میکنم که آنها بایستی توافق کنند.»
جمهوری اسلامی روز ۱۶ شهریور اعلام کرد که تزریق گاز اورانیوم به سانتریفیوژهای نسل جدید را آغاز کرده است. اقدامی که گامی دیگر در نقض تعهد هستهای ایران موسوم به «برجام » محسوب میشود.
پس از نقض دوباره برجام از سوی ایران، کورنل فروتا مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران سفر کرد تا با مقامات ایران گفتوگو کند.
همزمان رویترز روز یکشنبه ۱۷ شهریور در گزارشی اختصاصی از وین نوشت که در نمونههای گردآوری شده توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از ساختمانی در تهران که نخست وزیر اسرائیل آن را «انبار مخفی هستهای» نامیده، آثار اورانیوم دیده شده و مسئولان ایرانی هنوز توضیحی درباره آن ارائه نکردهاند.
تردید در مورد صلحآمیز بودن برنامه هستهای رژیم حاکم بر ایران از همان آغاز وجود داشت. روشن شدن زوایای بیشتری از فعالیتهای پنهان جمهوری اسلامی در این زمینه، نگرانیها از این بابت را افزایش داد و به اعمال تحریمهای هستهای بر ایران انجامید. هرچند بخش بزرگی از این تحریمها با به نتیجه رسیدن توافق هستهای برجام در سال ۱۳۹۴ لغو شد، اما ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران و لغو تحریمها در رفتار رژیم حاکم بر این کشور تاثیر مثبتی نداشته است.
نهایتا پرزیدنت ترامپ رئیس جمهور آمریکا با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.