لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۰

رئیس بانک مرکزی ایران در واشنگتن؛ ایران از آمریکا و اروپا برای بعد از تحریم ها کمک خواست


جک لو وزیر خزانه داری آمریکا و ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران.
جک لو وزیر خزانه داری آمریکا و ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران.

رییس کل بانک مرکزی ایران که در واشنگتن به سر می برد، از ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای پیوستن ایران به سیستم مالی دنیا کمک خواست. ایران می گوید برغم برداشتن تحریم های هسته ای، هنوز این کشور امکان بهره برداری از منابع مالی خود در خارج از کشور را ندارد.

ولی الله سیف که برای شرکت در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در راس هیاتی متشکل از معاونت های ارزی و اقتصادی این بانک به آمریکا آمده است، روز جمعه ۲۷ فروردین ماه، با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا، موانع و مشکلاتی را شرح داد که در زمینه تجارت خارجی و سرمایه گذاری در ایران وجود دارد.

او گفت انتظار می رفت بعد از برداشتن تحریم های هسته ای، وضعیت مالی ایران بهبود یابد، اما هنوز این کشور با موانعی برای بهره برداری از منابع مالی و دارایی های خارج از کشور مواجه است.

آقای سیف در شورای روابط خارجی آمریکا گفت "در ملاقات های اخیرمان، طرف های مقابل را تشویق کردیم همکاری های تجاری با ایران را بیشتر کنند. همچنین مجوزهای مخصوص برای تشویق کشورها به تجارت و همکاری با ایران صادر کردیم، اما واقعیت این است که این اقدام ها بی تاثیر است و ما هنوز در کل، امکان برداشت از دارایی های بلوکه شده مان را نداریم. "

اظهارات رئیس بانک مرکزی ایران، یک روز بعد از ملاقات او با "جک لو" وزیر خزانه داری ایالات متحده بیان می شود. آنها روز پنجشنبه و در نخستین روز حضور هیات ایرانی در آمریکا، پشت درهای بسته دیدار کردند.

بنا بر اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، جک لو در این دیدار گفته است "تا وقتی ایران به توافق‌های اتمی خود در ارتباط با برنامه جامع اقدام مشترک عمل می‌کند، آمریکا هم با حسن نیت به تعهدات خود در زمینه برداشتن تحریم‌های هسته‌ای عمل خواهد کرد."

رسانه های ایران در روزهای اخیر هدف اصلی سفر آقای سیف را "رفع موانع و تحریم‌های بانکی برای برقراری ارتباط فعالان اقتصادی ایران با دنیا" عنوان کردند.

با وجود گذشت چند ماه از اجرای برجام و انجام تعهدات ایران هنوز مشکلات بسیاری پیش پای فعالان اقتصادی و بانک های ایرانی برای ارتباط با دنیا وجود دارد، که مهم ترین آنها عدم گشایش اعتبار بانکی از سوی بانک های خارجی است.

پیشتر گروهی از کارشناسان امور بانکی، سوئیفت یا رد و بدل کردن ارز میان بانک های ایران و سایر کشورها را مشکلی حل شده دانسته بودند، اما مشکل اصلی را در ترس بانک های جهانی از جریمه های آمریکا برای گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) برای بانک های ایرانی اعلام کرده بودند.

پل رایان رئيس مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه بار دیگر گفت، با هر تلاشی برای دادن حق دسترسی ایران به دلار آمریکا در مبادلات تجاری مخالف است. مخالفت رایان و سایر جمهوریخواهان با دادن امتیاز های مالی به ایران، به دلیل آزمایش های اخیر موشکی ایران است.

بعد از توافق هسته ای تابستان ۹۴، سپاه پاسداران ایران چند آزمایش موشکی انجام داد که در یک مورد آن روی موشک دوربردی، به زبان عبری، نوشته شده بود "اسرائیل باید از نقشه جهان محو شود". این اقدامات ایران واکنش هایی را در پی داشت.

ایالات متحده و برخی متحدان آن می گویند این نقض قطعنامه های سازمان ملل است که می گوید ایران اجازه آزمایش موشک بالستیک یا دور برد با قابلیت حمل کلاهک هسته ای را ندارد.

در مقابل، جمهوری اسلامی ایران می گوید آزمایش موشکی بخشی از سیاست دفاعی این کشور است و انجام آن کاملا قانونی است.

نشست مشترک صندوق بین المللی پول (IMF) و گروه بانک جهانی (World Bank Group)، همه‌ساله در دو نوبت برگزار می‌شود، که طی آن از تمامی رؤسای کل بانک‌های مرکزی و وزیران اقتصادی و دارایی کشورهای عضو دعوت به عمل می‌آید.

XS
SM
MD
LG