لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۵

تایم: حمله سایبری ایران به سد نیویورک نشان "جنگ آینده" است


دولت اوباما هفت ایرانی را به اتهام هک کردن سیستم های کامپیوتری نهادهای مالی و کنترل یک سد در نزدیکی نیویورک تحت پیگرد قرار داده است.

آنها که احمد فتحی، حمید فیروزی، امین شکوهی، صادق احمدزادگان، امید غفاری نیا، سینا قیصر و نادر سعیدی معرفی شده اند، بر اساس کیفرخواست، از گردانندگان مجموعه ای به نام "مرصاد" هستند، که فرماندهی حملات سایبری علیه آمریکا را بر عهده داشته است.

هفته نامه تایم در گزارشی آنچه را حمله سایبری ایران به سد در نیویورک عنوان شده را نشانی از "جنگ آینده" توصیف می کند و می نویسد، نخستین جنگ کشورها بین سربازان بر روی زمین صورت گرفت، سپس کشتی ها وارد شدند. در قرن بیستم، نبرد به آسمان ها کشیده شد.

حال وزارت دادگستری ادعا کرده است ایران با نفوذ به کنترل های کامپیوتری سد کوچکی در شمال شهر نیویورک ، به ساختار کامپیوتری آمریکا حمله کرده؛ که این از شیوه جدیدی از جنگ در خاک آمریکا خبر می دهد.

جان کارلین معاون دادستان کل کشور گفت که هکرهای وابسته به دولت ایران به سیستم های آمریکا حمله کردند و ما در تعقیب آنها هستیم.

به موجب کیفرخواست، هکرها، اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، همچنین چندین نهاد مالی، بورس نیویورک و شرکت مخابراتی "ای تی اند تی" را هدف گرفتند. آنها در سال ۲۰۱۳ میلادی وارد سیستم فرماندهی و کنترل سد نیویورک شدند.

تایم می نویسد هرچند برنامه هکرها روی هم رفته مهم تلقی نمی شود، اما علاقه برخی کشورها را به آلوده ساختن تاسیسات زیربنایی آمریکا نشان می دهد. به گفته چارلز شومر سناتور دموکرات نیویورک، آنها می گویند ما قادر هستیم خسارت های جدی به بار آوریم و جان و مال مردم را به خطر بیاندازیم.

شانس این که ایرانیان در دادگاه های آمریکا حاضر شوند تقریبا صفر است، اما مقامات آمریکایی می گویند هدف این است که روشن شود آمریکا می داند چه اتفاقی افتاده است، و کسانی که درگیر بوده اند نتوانند به خارج سفر کنند، زیرا ممکن است دستگیر شوند.

نفوذ کامپیوتری در حالی که آمریکا و ایران برای مذاکره در باره توافق اتمی آماده می شدند، و دو سال پس از حمله سایبری عظیم آمریکا-اسرائیل، با نام "استاکس نت"، به سانتریفیوژهای ایران صورت گرفت. برخی مقامات آمریکایی بر این باورند اقدام ایران تلافی آن حمله بوده است.

این نخستین بار نیست که آمریکا حملات سایبری را به کشورهای خارجی ارتباط داده است و یک مقام قضایی در ناحیه جنوب نیویورک می گوید "نفوذ به سیستم سد، باز شدن جبهه جدید هراسناکی را در جرائم سایبری نشان می دهد. این ها جرائم عادی نبود. حملات حساب شده گروه های مرتبط با سپاه پاسداران بود که مشخصا برای صدمه زدن به آمریکا و مردمش طرح شده بود."

در گزارش تایم گفته می شود با توجه به موفقیت استاکس نت، درگیری ایران در جنگ سایبری نباید شگفت آور باشد.

بر اساس گزارش یک شرکت امنیت سایبری، عقیده بر این است که تهران کنترل کننده های شبکه برق آمریکا را هدف گرفته است، و پژوهشکده آمریکایی اینترپرایز نیز در گزارشی در ۲۰۱۵ هشدار داد که "عناصری در داخل ایران در حال تهیه یک پایگاه اطلاعاتی از سیستم های آسیب پذیر در آمریکا هستند."

XS
SM
MD
LG