لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۵

برایان هوک: هرگونه حمله جمهوری اسلامی ایران به منافع آمریکا «اشتباهی بزرگ» خواهد بود


برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای با رادیو فردا گفته است که مایک پمپئو وزیرخارجه ایالات متحده آمریکا «با پیام بازدارندگی ایران» به اروپا سفر کرده است.

برایان هوک روز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه در بروکسل در گفتگو با رادیو فردا که مثل صدای آمریکا زیر نظر «سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده» اشاره می شود، گفت که حمله جمهوری اسلامی به منافع ایالات متحده در منطقه «اشتباهی بزرگ خواهد بود» و سفر اخیر مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، به اروپا هم با این هدف انجام شده که ایران را از چنین اقدامی بازدارد.

برایان هوک که وزیر خارجه آمریکا را در سفر بروکسل همراهی می‌کند، افزود: «بسیار نگرانیم و به نظرم حق داریم نگران باشیم زیرا اطلاعات زیادی در مورد وجود تهدید دریافت کرده‌ایم، ارزیابی‌های بسیار موثق از این‌که رژیم ایران برای انجام حملات در خاورمیانه طرح‌ریزی کرده است. بنابر این، باید ببینیم که نتیجه این تحقیقات چیست. اما نسبت به بی‌ثباتی در خاورمیانه بسیار نگرانیم.»

برایان هوک تاکید کرد: «به دنبال جنگ با ایران یا هر کس دیگر نیستیم. اما می‌دانیم که به نفع جهان است که خاورمیانه آرام و باثبات باشد و این شامل دوستان اروپایی ما هم می‌شود که دیروز در اینجا با آنها دیدار داشتیم.»

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پیش از سفر به بروکسل در گفتگو با یک شبکه آمریکایی تاکید کرده بود که آمریکا تهدیدهای جمهوری اسلامی را جدی می‌گیرد اما هدف ایالات متحده ایجاد تغییر در رفتار حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است.

همچنین پرزیدنت دونالد ترامپ نیز در تازه ترین اظهارنظر خود همزمان با سفر ناگهانی مایک پمپئو هشدار داده بود که «درباره ایران خبرهای کمی می شنوم. اگر کاری انجام دهند، لطمه بدی خواهند خورد.»

همزمان رویترز نوشت، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه «جزئیات تهدیدات ایران» را در اختیار مقام‌های پیمان آتلانتیک شمالی- ناتو- قرار داد.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG