لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۹

دن داناوان، عضو کنگره: آیا بنیاد علوی برای «خرابکاری» در دانشگاه‌های آمریکا تلاش کرده است


دن داناوان ۶۰ ساله،‌ نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا است.
دن داناوان ۶۰ ساله،‌ نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا است.

یکی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا می گوید خواستار تحقیق درباره احتمال «خرابکاری» بنیاد علوی وابسته به ایران در موسسات دانشگاهی ایالات متحده است.

به گزارش «نیویورک پست»، دن داناوان، نماینده منطقه ۱۱ نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تحقیق درباره کمک‌های مالی بنیاد خیریه علوی ایران به دانشگاه‌های آمریکایی همچون کلمبیا، هاروارد و پرینستون است.

آقای داناوان به نیویورک پست گفت، آیا بنیاد علوی تلاش کرده تا در موسسات دانشگاهی آمریکا خرابکاری کند؟ ما نیاز داریم در خصوص این مسئله تحقیق کنیم. دانشگاه‌ها نیز باید درباره موسساتی که به آن‌ها کمک‌ می‌کنند، بررسی‌های بیشتری انجام دهند.

این قانونگذار آمریکایی افزود: من با وزیر آموزش پرورش در خصوص این موضوع فورا تماس خواهم گرفت.

«نیویورک پست» نوشت برخی می گویند بنیاد علوی از استادهای ضد اسرائیلی و طرفدار جمهوری اسلامی ایران حمایت مالی می کند.

بنیاد علوی ۴۳ سال پیش از سوی محمدرضا شاه تاسیس شد و ماموریت آن ترویج مطالعات ایرانی و اسلامی در ایالات متحده بود. کمی قبل از انقلاب ایران،‌ به دستور شاه ایران ساختمان شماره ۶۵۰ ساخته شد تا محلی برای کسب درآمد بنیاد علوی باشد که این بنیاد و ساختمان بعد از انقلاب ۱۳۵۷ در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

درخواست جدید بعد از رای ماه پیش هیات منصفه

درخواست برای تحقیق بیشتر درباره بنیاد علوی در حالی است که حدود یک ماه پیش، دادگاه در پرونده ساختمان بنیاد علوی در منهتن نیویورک، به نفع دولت آمریکا رأی داد.

جون اچ. کیم، وکیل دولت آمریکا، روز پنجشنبه هشتم تیر ماه در بیانیه ای خبر داد بنا به این حکم، ساختمان بنیاد علوی و دیگر سرمایه های مربوط به آن توسط دولت آمریکا قابل مصادره خواهند بود.

آقای کیم در بیانیه خود گفت «این برج ۳۶ طبقه در منهتن (نیویورک) بیش از یک دهه به صورتی پنهانی در خدمت دولت ایران بوده و راهی شده بود برای فرستادن میلیون ها دلار به ایران که در تخطی آشکار از مفاد تحریم های آمریکا است.

در این جلسه دادگاه، اسرار این ساختمان برای همه آشکار شد و حکم امروز هیأت منصفه نیز آنچه را ما از سال ۲۰۰۸ فکر می کردیم تأیید کرد.

صاحبان این ساختمان با وجود تمام تلاش ها برای منزوی کردن ایران به عنوان یک دولت حامی تروریسم، یک سکوی بسیار مهم در قلب منتهن در اختیار مقامات ایران قرار دادند تا ایران بتواند تحریم های اقتصادی آمریکا را با موفقیت دور بزند.

حکم هیأت منصفه این ساختمان را که بیش از پانصد میلیون دلار قیمت داشته، و همچنین ساختمان ها و اموال دیگر را قابل مصادره اعلام کرده است.»

به گفته وکیل دولت آمریکا، این حکم هیأت منصفه، بزرگترین مصادره مدنی و همچنین بزرگترین مصادره مربوط به تروریسم در تاریخ آمریکا محسوب می شود.

آقای کیم در بخش پایانی بیانیه خود حین قدردانی از زحمات دادستان ها و نیروهای پلیس در یک دهه اخیر گفت «حکم هیأت منصفه تلاش های آنها را به ثمر رسانده است.» آقای کیم افزود این حکم همچنین به جبران خسارت های قربانیان اقدامات تروریستی مورد حمایت ایران بسیار کمک خواهد کرد.

گاه‌شمار پرونده ساختمان علوی در نیویورک

در اوایل خرداد ماه دادگاه فدرال منهتن درنیویورک با حضور هیات منصفه کار رسیدگی به شکایت دولت آمریکا علیه دولت ایران را آغاز کرد که طی آن دستیار دادستان مدعی شد بنیاد علوی که مالکیت اکثریت سهام ساختمان ۳۶ طبقه خیابان پنجم نیویورک را در اختیار دارد، با اطلاع از اینکه شرکت آسا متعلق به این بنیاد با بانک ملی ایران کار می کرده، تحریمهای آمریکا علیه این بانک دولتی ایران را نادیده گرفته و به همین دلیل خواستار مصادره ساختمان شده است که قیمت آن بیش از ۸۰۰ میلیون دلار برآورد می شود.

وکیل بنیاد علوی با رد اتهام گفته بود این بنیاد یک سازمان خیریه است و تنها به خدمات فرهنگی اشتغال دارد.

در هفته چهارم رسیدگی به این پرونده، دادستان ها گفتند که بنیاد علوی، مالک اولیه برج، به طور غیرقانونی میلیون ها دلار پول را از طریق فعالیت های خیریه به جیب ایران ریخته است. آنان ابراز امیدواری کردند که غرامت بیش از ۵۰۰ میلیون دلاری به قربانیان فعالیت های تروریستی ایران تعلق گیرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مایکل لاکارد، معاون دادستان آمریکا، پیشتر ابراز اطمینان کرده بود که دولت از طریق اظهارات شاهدان و مدارک و شواهد موجود در دادگاه فدرال منهتن، اثبات کرده که بنیاد علوی باید از ۶۰ درصد سهام خود در برج ۳۵ طبقه اداری در نزدیکی مرکز راکفلر بگذرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG