لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۱

مقام ارشد وزارت خارجه: اولویت دولت ترامپ حمایت از برقراری آزادی مذهبی در جهان است


قائم مقام وزارت خارجه آمریکا می گوید که یکی از اولویتهای سیاست خارجه دولت پرزیدنت دونالد ترامپ حمایت از برقراری آزادی مذهب در سراسر جهان است.

به گفته جان سالیوان آزادی انتخاب مذهب و عمل به آن اولویتی برآمده از مبانی ذکر شده در قانون اساسی ایالات متحده آمریکا است.

در این مراسم، آقای سالیوان، «سام براونبک» را به عنوان سفیر سیار آمریکا در امور آزادی بین المللی مذاهب معرفی کرد.

آقای سالیوان در این مراسم که در انستیتوی آمریکا برای صلح برگزار شده بود، گفت آمریکا قویا معتقد است هر فردی در هر جای کره خاکی حق دارد آزادانه فکر کند و به انجام فرائض مذهبی خود بپردازد.

وی گفت: متاسفانه بسیاری در سراسر جهان حق انتخاب مذهب را ندارند. نزدیک به ۸۰ درصد به نوعی این محدودیت را تجربه می کنند. آنها نمیتوانند آزادانه مراسم اعتقادی خود را به جای آورند. در ترس زندگی، و در خفا، دعا و نیایش می کنند. تبعیض علیه آنها جاریست.

سالیوان افزود: دولت پرزیدنت ترامپ فعالانه مصم است آزادی مذهب را در سراسر دنیا میسر کند. تحقق این هدف نیازمند مشارکت دولتها، سازمانها و افرادی است که آمادگی ایستادگی در برابر استبداد را داشته باشند و از آزادی مذهب در هرجایی که به آن حمله می شود، حمایت کنند.

چهاردهم دیماه، وزارت خارجه آمریکا در جدیدترین گزارش خود نام کشورهایی از جمله ایران و عربستان سعودی را که به دلیل نقض آزادی‌های مذهبی موجب نگرانی واشنگتن هستند منتشر کرد.

دولت آمریکا نزدیک به دو دهه است که دولت جمهوری اسلامی ایران را در ردیف «دولت های مورد نگرانی ویژه» در مورد آزادی مذهب قرار داده و در آخرین گزارش توصیه کرده است که نام ایران امسال نیز در آن سیاهه باقی بماند.

در مراسم روز پنجشنبه آقای سالیوان، سام براونبک را به عنوان پنجمین سفیر سیار آمریکا در امور آزادی بین المللی مذهبی معرفی کرد.

آقای براونبک، راه برقراری آزادی مذهبی در جهان را ناهموار توصیف کرد، اما گفت دولت پرزیدنت ترامپ برای محقق کردن آن فعالانه اقدام خواهد کرد.

براونبک افزود: ما خواستار تبلور ایده ها هستیم ما برپایه تحقیق به این نتیجه رسیدیم که اگر به دنیال امنیت بیشتر هستیم آزادی مذهب در جهان باید افزایش یابد. وقتی که مردم این آزادی را دارند وارد جنگ نمی شوند. هر فردی می خواهد ایده هایش را آزادانه ارائه کند و این امر خوبی است اما اگر اجازه این کار به او داده نشود؛ وقتی با محددویت مذهبی مواجه می شود، مشکلات امنیتی و اقدامات تروریستی افزایش می یابد.

وی افزود: آزادی مذهب به امنیت ملی و حقوق بشر مرتبط است. اینها امور اصولی هستند که دولت کنونی آمریکا به محقق کردن آنها متعهد است.

پرزیدنت ترامپ بارها در طول دوران انتخاباتی به مساله آزادی مذهب اشاره کرده بود و در شانزدهم ژانویه، طی فرمان ریاست جمهوری این روز را «روز آزادی مذهب» نامگذاری کرد.

به گفته پرزیدنت ترامپ این فرمان ریاست جمهوری براین اساس صادر شد که آمریکا همچنان با افراطگرایی، تروریسم و اعمال خشونت علیه مردم تحت لوای مذهب – مانند آنچه داعش در عراق و سوریه در مورد ایزدی‌ها، مسیحیان و مسلمانان شیعه انجام داد – را نه تنها محکوم میکند بلکه با ان مبارزه خواهد کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG