لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۸

دغدغه‌های رای‌دهندگان آمریکایی؛ از جنگ عراق تا مبارزه با داعش


میلیون‌ها آمریکایی که روزسه‌شنبه پای صندوق‌های رای می‌روند، به تناسب نیازهای ایالتی و محلی خود، سناتور، عضو مجلس نمایندگان و فرماندار از هر یک از دو حزب جمهوریخواه و یا دموکرات را انتخاب می‌کنند. نیازهایی که البته محدود به مطالبات محلی نمی‌شود و دغدغه‌های آنها در سطوح ملی و بین‌المللی را هم در بر می‌گیرد.

دغدغه‌های رای‌دهندگان را می‌شود در یک طبقه‌بندی کلی به اقتصاد و امنیت ملی تقسیم کرد. بهبود وضعیت اقتصادی و حمایت از طبقه متوسط در رأس الویت رای‌دهندگان قرار دارند. هرچند که به تازگی در آمریکا شاهد رشد اقتصادی بودیم. مثلا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، رشد اقتصادی در مقایسه با مدت زمان مشابه آن در سال گذشته، ۴ و شش دهم درصد بوده است؛ اما این رشد اقتصادی، روندی بسیار کند و آرام دارد.

چارلی کوک، تحلیلگر سیاسی و متخصص امور انتخابات در آمریکا، می‌گوید بسیاری از آمریکایی‌ها مطمئن نیستند که این روند اقتصادی در کشور به کجا می‌رود و این مسئله موجب نگرانی آنها شده است. در نظرسنجی مشترک روزنامه نیویورک تایمز و شبکه خبری ان.بی.سی آمریکا، وقتی از مصاحبه‌شوندگان در ماه ژانویه سال جاری میلادی پرسیده شد که فکر می‌کنید نسل بعدی بهتر، بدتر یا مشابه آنها زندگی خواهد کرد، بیش از نیمی از آنها گفتند زندگی نسل بعدی به لحاظ اقتصادی بدتر خواهد بود.

بنابراین اشتغالزایی، مسکن و افزایش حداقل دستمزد، اهمیت ویژه‌ای برای رای‌دهندگان در این دور از انتخابات میان‌دوره‌ای دارد. البته برخی از نامزدهای انتخابات از دستمزد برابر برای زنان در مقابل کار برابر با مردان صحبت کرده‌اند.

اما از بحث اقتصادی که بگذریم، چندین مورد دیگر که به امنیت ملی مربوط می‌شود، برای رای‌دهندگان اهمیت دارد. تروریسم، به ویژه پیشروی پیکارجویان گروه موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه در صدر این فهرست قرار می‌گیرد.

اگرچه ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا برای مقابله با پیکارجویان داعش شکل گرفته، اما پیشروی آنها در برخی مناطق، پیوستن شماری از شهروندان غربی به آن گروه و کشته شدن خبرنگاران آمریکایی توسط آنها، نگرانی‌هایی در جامعه آمریکا به وجود آورده است.

نظرسنجی پولیتیکو نشان می‌دهد که دو سوم از مصاحبه شوندگان معتقدند که آمریکا برای رویایی با چالش‌های امنیتی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد. بنابراین در حوزه سیاست خارجی، مقابله با داعش در الویت قرار دارد.

از طرف دیگر شیوع بیماری ابولا در غرب آفریقا و ابتلای چند امدادگر آمریکایی به آن، نگرانی‌ها از اپیدمی ابولا در ایالات متحده را بیشتر کرده است. اگرچه بر اساس برخی نظرسنجی ها، بیش از ۶۰ درصد آمریکایی‌ها به اقدام‌های پیشگیرانه‌ای که تاکنون صورت گرفته اعتماد دارند، اما این موضوع هنوز یکی از دغدغه‌های رای‌دهندگان آمریکایی در این دوره از انتخابات میان‌دوره‌ای است.

XS
SM
MD
LG