لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۷

تاکید سناتورهای آمریکایی بر مساله تبت


گروههای طرفدارحقوق بشر و قانون گذاران آمریکا از جان کری وزیر امور خارجه آمریکا خواسته اند در سفر به چین رفتار با ناراضیان و دیگر نگرانی های حقوق بشری و نیز مساله تبت را مطرح سازد.

چندین گروه، از جمله عفو بین الملل و گزارشگران بدون مرز، در نامه ای به کری می گویند درحالی که آمریکا فرصت های اقتصادی در چین را دنبال می کند و حمایت آن کشور در مساله کره شمالی و دیگر نگرانیهای بین المللی را خواهان است، آنها می ترسند نگرانیهای ناشی از وضعیت حقوق بشر در چین نادیده گرفته شود.

گروهها دولت چین را به افزایش آزار منتقدین داخلی، دنبال کردن سیاستهای ایذایی در تبت و سین جیانگ، و وضع محدودیت هایی بر جامعه مدنی، آزادی بیان و اینترنت متهم می کنند.

بیست ویک سناتور آمریکایی نیز جان کری وزیر امورخارجه را ترغیب کرده اند در جریان دیدار از چین در روز شنبه، تبت را به یک «مساله اساسی» تبدیل کند.

سناتورهای دمکرات وجمهوریخواه درنامه ای به کری از او می خواهند گام های مشخصی بردارد، ازجمله دولت چین را تشویق کند گفت وشنود با رهبران تبت را از سر بگیرد. آنها همچنین توصیه کرده اند کری هماهنگ کننده ویژه ای برای مساله تبت برگزیند و کنسولگری آمریکا را درلهاسا، پایتخت تبت، تاسیس کند.

مارک اودال سناتور جمهوریخواه گفت توجهی که جان کری در جریان خدمت در سنا نسبت به وضعیت تبت نشان می داد، سفر او به چین را «به موقع ومهم» می سازد. اودال همچنین گفت کری نیازبه تجدید گفت وگو بین چین و رهبران تبت را درک می کند.

در نامه همچنین گفته می شود آمریکا در کمک به بسیاری از تبتی ها که «در برابر سیاستهای ویرانگر چین» برای حفظ فرهنگ، مذهب و کرامت انسانی خود مبارزه می کنند، «مسئولیتی اخلاقی دارد.»

از سال ۲۰۰۹ بیش از ۱۰۰ تبتی در اعتراص به آنچه آن را سرکوب فرهنگشان توسط چین می بینند خود سوزی کرده اند. چین این اتهام را رد می کند و اعتراضات انتخاری را اعمال تروریستی می نامد.
XS
SM
MD
LG