لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۵

مذاکرات حقوق بشر آمریکا و چین آغاز شد


برخی از گروههای حقوق بشر می گویند این نوع مذاکرات به صورت یک کار دیپلماتیک عادی و معمولی در آمده و نتایج آنچنان مثبتی نداشته است.

مقامات آمریکا و چین روز سه شنبه در مذاکرات خود در جنوب شرقی چین موضوع حساس حقوق بشر را مورد بحث قرار دادند.

واشنگتن و پکن در اوائل ماه جاری توافق کردند تا برای مذاکره پیرامون حقوق بشر نشست دو روزه ای در شهر «کان مینگ»، پایتخت استان «یون نان»، واقع در جنوب شرقی چین، برگزار کنند.

وزارت امور خارجه چین می گوید در نشست کان مینگ مقامات آمریکا و چین به منظور ارتقاء و گسترش حقوق بشر در دو کشور، عمدتاً پیرامون برابری و احترام متقابل مذاکره خواهند کرد.

واشنگتن و پکن از سال ۱۹۹۰ تا به حال به طور معمول نشستهایی برای مذاکره پیرامون حقوق بشر برگزار کرده اند. پس از آن که آمریکا در سازمان ملل متحد از نقض حقوق بشر در چین انتقاد کرد، پکن، در واکنش به انتقادات واشنگتن، از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ میلادی این نوع مذاکرات را متوقف کرد.

برخی از گروه های طرفدار حقوق بشر کارایی این نوع مذاکرات را به زیر سوال برده، و می گویند که این نوع مذاکرات به صورت یک عمل دیپلماتیک عادی و معمولی در آمده و نتایج آن چنان مثبتی نداشته است.

دیده بان حقوق بشر روز سه شنبه از واشنگتن خواسته است که با استفاده از نشست کان مینگ، و با تکیه بر موضوعات و مسائل اصلی حقوق بشر، از چین بخواهد به تعهدات خود عمل کرده و مدافع حقوق بشر باشد.

دیده بان حقوق بشر همچنین مقامات مذاکره کننده آمریکا را تشویق کرده اند که جزء به جزء، رک و راست، و آشکارا مسائل حقوق بشر را مطرح سازند. دیده بان حقوق بشر اعتقاد دارد که مذاکرات دو کشور در گذشته بر جزئیات متمرکز نبوده است.

آمریکا و چین اخیراً یک رشته مذاکرات در سطح مقامات بلندپایه دو کشور برگزار کرده اند. در ماه گذشته، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، میزبان «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین، در اجلاس غیر رسمی سران دو کشور بود. و در ماه جاری نیز، دو کشور مذاکرات اقتصادی و استراتژیکی سالانه خود را برگزار کردند.
نشس کان مینگ اولین مذاکرات حقوق بشر آمریکا و چین پس از احراز ریاست جمهوری آقای شی در اواخر سال گذشته به شمار می رود.

دیده بان حقوق بشر می گوید از زمانی که آقای شی ریاست جمهوری چین را بعهده گرفته است، پیشرفت بسیار اندکی در وضع حقوق بشر در این کشور بوجود آمده است.

پکن اخیراً فعالانی را که از مقامات چین خواسته بودند تا دارائی های خود را به اطلاع عموم برسانند دستگیر کرد. دیده بان حقوق بشر همچنین می گوید چین در مورد اقلیت های تبتی سیاست های سرکوب کننده اعمال کرده، و جریان مبادلات آزاد اطلاعاتی را سخت محدود ساخته است.

چین مدعی است که مدافع حقوق بشر شهروندان خویش است و انتقادات خارجیان را رد کرده و آنها را دخالت امور داخلی کشور قلمداد کرده است.

در پی برگزاری مذاکرات اقتصادی و استراتژیکی سالانه بین آمریکا و چین، یانگ یی چی، رایزن دولتی چین، ابراز امیدواری کرد که آمریکا پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی چین را واقع گرایانه مشاهده کند. او همچنین ابراز امیدواری کرد که واشنگتن وضع حقوق بشر در آمریکا را نیز بهبود بخشد.
XS
SM
MD
LG