لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۱

بلینکن: فرانسه شریکی حیاتی برای آمریکا در منطقه اقیانوس‌های آرام و هند است


آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده - آرشیو
آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده - آرشیو

وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۲۵ شهریور در یک کنفرانس خبری، که علاوه بر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا همتایان استرالیایی آنها نیز شرکت داشتند، گفت فرانسه همچنان یک شریک حیاتی برای واشینگتن در منطقه اقیانوس‌های آرام و هند است.

آنتونی بلینکن این مطلب را یک روز پس از آن که ایالات متحده به همراه بریتانیا اعلام کردند که ناوگان دریایی استرالیا را با هدف تامین ثبات و امنیت آن منطقه به زیردریایی با سوخت هسته‌ای مجهز می‌کنند، و با واکنش انتقادی پاریس روبرو شد، بیان کرد.

قرار بود استرالیا زیردریایی‌های با پیشرانه هسته‌ای را از فرانسه به مبلغ ده‌ها میلیارد دلاری خریداری کند، که توافق اعلام شده شب گذشته کانبرا با واشینگتن و لندن آن را عملا منسوخ کرد. پاریس توافق سه‌جانبه را «خنجری به پشت» خود توصیف کرده است.

وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس خبری امروز، با اشاره به توافق مذکور گفت: این امر به آنچه من «بازدارندگی یکپارچه» در منطقه می‌نامم کمک می‌کند؛ یعنی توانایی ارتش ما برای همکاری مؤثرتر با متحدان و شرکایمان در دفاع از منافع امنیتی مشترک‌مان را افزایش می‌دهد.

لوید آستین همچنین با نام بردن از چین گفت، ما به طور مفصل درباره فعالیت‌های بی‌ثبات کننده چین و تلاش‌های پکن برای ارعاب سایر کشورها، برخلاف قوانین و هنجارهای تعیین شده، صحبت کردیم و به رغم اینکه واشنگتن به دنبال رابطه سازنده با چین است، اما ما با به وضوح تلاش‌های پکن برای تضعیف نظم بین‌المللی مستقر را رصد می‌کنیم.

در همین زمینه، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید از توافق سه‌جانبه در برابر انتقادهای پکن دفاع کرد و گفت: ما به دنبال تقابل با چین نیستیم. ما بر این باوریم که این توافق در چارچوب حفظ امنیت منطقه اقیانوس‌های آرام و هند است. ما بنای ایجاد اختلاف در آن منطقه نداریم.

وزیر دفاع استرالیا در کنفرانس خبری مشترک امروز در واشینگتن گفت، زیردریایی با سوخت دیزل دیگر نمی‌توانست ما را در برابر چالش‌های دهه‌های آینده مصون بدارد. فرانسوی‌ها زیردریایی با سوخت هسته‌ای دارند، اما فناوری زیردریایی با سوخت هسته‌ای آمریکا و بریتانیا توان بالاتری که ما به دنبال آن هستیم را دارند.

پیتر داتن اضافه کرد: ما به دنبال تامین امنیت خود و امنیت منطقه اقیانوس‌های آرام و هند هستیم.

چین در اعتراض به توافق سه‌جانبه آمریکا، بریتانیا و استرالیا، آن را توافقی که «به شدت به صلح، امنیت و ثبات منطقه آسیب می‌رساند» توصیف کرد. پکن چند سالی است که با ایجاد جزایر مصنوعی تلاش دارد مرزهای حریم آبی خود را گسترش دهد؛ امری که بر دریانوردی در آّب‌های آزاد تاثیر می‌گذارد.

جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده اولویت سیاست خارجی خود را مهار و مقابله با توسعه طلبی چین قرار داده و آن کشور را همچنان رقیبی که قوانین جهانی را زیر پا می‌گذارد نامیده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG