صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، روز پنجشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد ١٨١ میلیون (معادل ٢٧ درصد) از کودکان زیر پنج سال در جهان با فقر شدید غذایی دست و پنجه نرم میکنند.
گزارش یونیسف که بر اساس تحقیقات در حدود ۱۰۰ کشور با درآمد کم و متوسط تهیه شده، فقر شدید غذایی را مصرف روزانه هیچ و یا، در بهترین حالت، دو گروه از هشت گروه غذایی که این نهاد وابسته به سازمان ملل به رسمیت میشناسد، تعریف کرده است.
در همین ارتباط، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به بررسی این بحران جهانی بهویژه در قاره آفریقا پرداخته است.
طبق گزارش، درگیریهای مسلحانه، تغییرات اقلیمی، و قیمتهای فزاینده سه عامل عمدهای هستند که موجب تشدید فقر غذایی گریبانگیر کودکان زیر پنجساله در این قاره شدهاند.
بنا بر گزارش یونیسف، قاره آفریقا محل زندگی یکسوم کل کودکان درگیر با این معضل است. همچنین ١٣ کشور از مجموع ۲۰ کشوری که بیشترین تعداد کودکان گرسنه را دارا هستند، در قاره آفریقا قرار دارند.
با این وجود گزارش یونیسف حاکی از پیشرفتهایی در زمینه کاهش بحران فقر شدید غذایی در آفریقا است. بر اساس گزارش مزبور، فقر شدید غذایی در غرب و مرکز قاره آفریقا طی یک دهه اخیر از ۴۲ درصد به ۳۲ درصد کاهش یافته است.
در غیاب خوراک مغذی، کودکانی که رژیم غذایی «بسیار ضعیف» دارند، با شکل بسیار خطرناکی از سوء تغذیه تحت عنوان «تحلیل رفتن» مواجه هستند.
هاریت تورلس، یکی از تهیهکنندگان گزارش یونیسف، به آسوشیتدپرس گفت کودکان مبتلا به عارضه «تحلیل رفتن» ١٢ برابر کودکان دیگر در معرض مرگ ناشی از سوء تغذیه قرار دارند.
آسوشیتدپرس در بخش دیگری از گزارش خود به بررسی کوتاه چند کشور آفریقایی درگیر با فقر شدید غذایی از جمله نیجریه، آفریقای جنوبی، و سودان و برنامههای آموزشی یونیسف برای مقابله با آن پرداخته است.