لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

گزارش سال ۲۰۱۸ «صندوق نجات کودکان»: بهترین و بدترین کشورها برای کودکان کدامند


آرشیو - طفل دچار سوء تغذیه در مارادی، نیجر
آرشیو - طفل دچار سوء تغذیه در مارادی، نیجر

بنابه اعلامیه جهانی حقوق بشر، که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید، همه کودکان حق این را دارند که سالم و امن باشند و از آنها حفاظت شود.

بنا به سایت خبری «کوآرتز»، گزارش جدیدی از «صندوق نجات کودکان»، یک سازمان غیردولتی مستقر در بریتانیا، نشان می دهد که کدام کشورها این قوانین و ضوابط را به بهترین نحو رعایت کرده، و کدام کشورها نیز در این امر کوتاهی کرده اند.

گزارش ۲۰۱۸ «پایان دوران کودکی»، ۱۷۵ کشور را بر اساس یک سری شاخص، از جمله امنیت، سلامتی، تغذیه، آموزش و پرورش، کار در دوران کودکی، ازدواج در کودکی، بارداری در کودکی، و خشونت شدید رده بندی کرده است.

در ۹۵ کشور، شرایط کلی کودکان از سال قبل بهتر شده است. ولی این جدول نشان میدهد این وضعیت در ۴۰ کشور دیگر بدتر بوده و اخطار می دهد که «فقر، جنگ، و تبعیض علیه دختران بیش از ۱.۲ میلیارد کودک، یعنی بیش از نیمی از کودکان جهان را در خطر پایان زودرس دوران کودکی گذاشته است.»

در این فهرست ده کشوری که کودکان سلامت و امنیت بیشتری در آن دارند، به این ترتیب هستند:

سنگاپور، اسلوونی، نروژ، سوئد، فنلاند، ایرلند، هلند، ایسلند، ایتالیا و کره جنوبی.

ده کشوری که بدترین و خطرناک ترین شرایط زندگی برای کودکان را دارند هم عبارتند از:

نیجر، مالی، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، سودان جنوبی، سومالی، نیجریه، گینه، سیرالئون و کنگو.

هشت کشور در اروپا و دو کشور در آسیا، ده کشور برتر برای کودکان را تشکیل می‌دهند. این ۱۰ کشور در بین ۱۵ کشور ثروتمند هستند و در رأس جدول بهترین سلامت کودکان «یونیسف» قرار دارند.

در حالی ۱۰ کشور خطرناک برای کودکان همه در قاره آفریقا واقع هستند که برخی از آنها درگیر جنگ داخلی، کشمکش، و حضور گروه های تروریستی هستند. جنگ، علاوه بر فقر و تبعیض جنسی، یکی از عوامل مهم این رده بندی بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG