لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۸

مراکش میزبان نشست اجرای توافق پاریس برای کاهش تغییرات اقلیمی و توسعه


ادریس الیزمی رئیس شورای حقوق بشر مراکش و عضو کمیته برگزاری کنفرانس آب و هوا
ادریس الیزمی رئیس شورای حقوق بشر مراکش و عضو کمیته برگزاری کنفرانس آب و هوا

یکی از نشست‌های جانبی هفتادو یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشستی بود که به ریاست بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد و در آن شمار کشورهایی که توافق پاریس با هدف در پیش گرفتن سیاست‌های کنترل گرمایش جهانی را امضا کردند به ۵۵ رسید. به این ترتیب راه برای اجرای توافق پاریس و برگزاری نشست بعدی برای اجرایی شدن آن در مراکش هموار شد.

مراکش در زمینه مبارزه با خشکسالی و بیابانی شدن اقلیم این سرزمین جزو پیشروان کشورهای جهان به شمار می‌رود.

این کشور در استفاده و تاسیس تجهیزات بهره‌برداری از انرژی خورشیدی و باد جدی است و با کمک و پشتیبانی دولت و همچنین بخش خصوصی توانسه توجه جامعه بین‌المللی را به تلاش‌های خود جلب کند.

ادریس الیزمی رئیس شورای حقوق بشر مراکش و عضو کمیته رهبری COP22 - بیست و دومین کنفرانس تغییرات آب و هوایی ملل متحد- برای اجرای توافق پاریس است که از هفتم تا ۱۸ نوامبر در این کشور آفریقایی برگزار می‌شود.

الیزمی در گفت و گوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت:‌ «فعالیت‌هایی که مراکش در مبارزه با آثار تغییرات اقلیمی انجام می‌دهد به باور ما راه‌حلی برای قاره آفریقا است که مسئول تولید چهار درصد از گازهای گلخانه‌ای است اما تاثیر زیادی را از گرمایش زمین دریافت می‌کند و در معرض خطر نابودی زیست‌محیطی است.»

آقای الیزمی می‌گوید در این راه بانک‌ توسعه اروپا و آفریقا به مراکش کمک می‌کنند اما این کشور با هدف نجات محیط زیست و نجات اقلیم سعی می‌کند اتحادی بین صندوق ملی مراکش و بانک‌های بین‌المللی و همچنین بخش خصوصی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین اروپا ایجاد کند.

دولت مراکش مصمم است که تا سال ۲۰۲۰ بزرگترین تولیدکننده انرژی خورشیدی شمال آفریقا شود و نخستین گام در این راه را در ماه فوریه سال جاری میلادی با افتتاح یک نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی تولید انرژی خودشیدی برداشت. قرار است تا سال ۲۰۲۰ بزرگترین تاسیسات تولید انرژی خورشیدی جهان در این کشور ایجاد شود.

ادریس الیزمی عضو کمیته کنفرانس تغییرات اقلیمی در مراکش می‌گوید هدف این کشور عمدتا یافتن راه‌حلی برای نجات قاره آفریقا و به شکل کلی‌تر نیم‌کره جنوبی کره زمین است و در این زمینه مشتاق گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای خاور میانه از جمله ایران است «ولی متاسفانه تاکنون علاقه‌ای از سوی ایران به همکاری مشاهده نشده است.»

ایران جزو کشورهای موسوم به گروه جی-۷۷ است که در کنار چین و برخی کشورهای در حال توسعه آفریقایی در چارچوب بخشی از مذاکرات برای کنترل گرمایش جهانی قرار می‌گیرد.

یکی از اهداف کنفرانس تغییرات اقلیمی توسعه صنعت کشاورزی و در سایه آن رسیدن به هدف طولانی‌مدت کنترل مهاجرت در نتیجه خشکسالی است. الیزمی می‌گوید:‌ «مراکش کشوری است که همواره با مهاجرت همراه بوده. ۱۰ درصد از جمعیت کشور ما در خارج زندگی می‌کند ولی در عین حال مراکش میزبان مهاجرانی از کشورهای فقیر جنوبی است که به یک کشور فقیر دیگر کوچ کرده‌اند. بنابراین می‌خواهیم در چارچوب احترام به حقوق بشر سیاست بین‌المللی کنترل مهاجرت را رعایت کنیم.‌»

XS
SM
MD
LG