لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۹

توافق آب و هوایی پاریس یک گام دیگر به اجرایی شدن نزدیک شد


جان کری وزیر خارجه آمریکا و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در جلسه روز چهارشنبه برای اجرایی کردن توافق پاریس
جان کری وزیر خارجه آمریکا و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در جلسه روز چهارشنبه برای اجرایی کردن توافق پاریس

شواهد حاکی از نزدیک شدن توافق پاریس برای مقابله با تغییرات اقلیمی به مرحله اجرایی شدن است. روز چهارشنبه ۲۱ سپتامبر بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد و مقامات ۳۱ کشور جهان در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی این نهاد بین المللی در همین زمینه ملاقات کردند و به نظر می‌رسد که اجرای این توافق تا پایان سال جاری میلادی از سوی تمامی طرف ها تصویب می شود.

در جلسه روز چهارشنبه تمامی ۳۱ کشور اجرای توافق پاریس را امضا کردند. برزیل هفتمین کشور بزرگ تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای، و همچنین مکزیک، آرژانتین و سریلانکا از جمله کشورهای حاضر بودند.

کشور نفت‌خیز امارات متحده عربی و دیگر کشورهایی که در خطر افزایش سطح آب دریا هستند، مانند بنگلادش و جمهوری کیریباتی توافق را تایید کردند. توافق پاریس قبلا در دسامبر گذشته به امضای ۲۰ کشور رسیده بود.

هدف از این نشست ترغیب دیگر کشورها به اجرای توافق پاریس اعلام شد که آمریکا و چین پیشتر برسر اجرای آن به توافق رسیده بودند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا که در این جلسه حاضر بود گفت «مشکلی که در صدد مقابله با آن هستیم، در حال رشد است. هر سال کره زمین در این زمینه (تولید گازهای گلخانه‌ای) خطرناک تر می‌شود.»

آقای کری در ادامه گفت، اطمینان دارد که قبل از دیدار آینده رهبران در مراکش، در ماه نوامبر، توافق پاریس اجرایی می‌شود.

این توافق به این معنی است که تمامی ۶۰ کشوری که در مجموع تولیدکننده حدود نیمی از گازهای گلخانه ای جهان هستند، حالا به طور رسمی به توافق پاریس پیوسته‌اند. هدف نهایی این است که با در پیش گرفتن تمهیداتی افزایش درجه حرارت کره زمین را به ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن محدود کرد.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد که ریاست جلسه را برعهده داشت گفت «آنچه که قبلا غیرممکن بود، امروز امری ناگزیر است. تا پایان امسال امیدوارم که بتوانیم با غرور و افتخار به گذشته نگاه کنیم و بدانیم که برای حفاظت از خانه مشترکمان از فرصت استفاده کردیم.»

نمایندگان کشورهای آلمان، فرانسه، کانادا، استرالیا و کره جنوبی نیز در جلسه حاضر بودند. در مجموع ۱۹۵ کشور وعده پیوستن به این توافق را داده‌اند.

در حاشیه هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشست هایی در خصوص حفاظت از کره زمین در حال برگزاری است. یکی از این نشست ها در حفاظت از اقیانوس هاست.

XS
SM
MD
LG