خبرگزاری رویترز روز شنبه ۲۹ اردیبهشت، با اشاره به تصویب بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری در کنگره آمریکا برای ارسال مهمات و تسلیحات به اوکراین نوشت: تحلیلگراند میگویند حتی اگر نیروهای اوکراینی بتوانند تا زمان دریافت کمکها مقاومت کنند، چالش بسیار بزرگ و دلهرهآوری پیش رو خواهند داشت.
بر اساس این گزارش، از اوایل ماه مه، پرسنل دو واحد توپخانهای در خط مقدم شرقی که خبرنگاران رویترز از آنها دیدن کردند، گفتهاند: هنوز منتظر تحویل مهمات هستند و سرعت عملشان در عقب راندن روسها از آنچه باید باشد، به مراتب کندتر است.
واحد تحت فرمان الکساندر کوزاچنکو، از فرماندههان اوکراینی، که مجهز به توپخانه «هویتزر ام ۷۷۷»، ساخت آمریکا است زمانی قادر بود روزی ۱۰۰ گلوله به سمت دشمن پرتاب کند ولی حالا قدرتش به کمتر از ۱۰ گلوله در روز کاهش یافته است.
او به خبرگزاری رویترز گفت که شلیک ۳۰ گلوله در روز، امری لوکس به نظر میرسد.
دو واحدی که رویترز از آنها دیدن کرد، در منطقه «دونتسک» قرار دارند و خواستار دریافت گلولههای ۱۵۵ میلیمتری بیشتر برای توپهای ساخت کشورهای غربی هستند که در اوایل جنگ موضع آنها را نسبت به روسیه قویتر کرده بود.
بر اساس این گزارش، نیروهای روسیه که از لحاظ تعداد، به طور قابل توجهی بیشتر از مدافعان اوکراینی هستند، در ماههای اخیر حملات متعددی را در سراسر منطقه شرقی «دونباس» و در امتداد مرز شمال شرقی این کشور انجام دادهاند.
پاسی پاروینن، تحلیلگر «بلک بِرد»، گروه داوطلب مستقر در فنلاند که تصاویر ماهوارهای و محتوای رسانههای اجتماعی را تجزیه و تحلیل میکند، به رویترز گفت که روسیه در سال جاری، سرزمینهای بیشتری نسبت به آنچه در جریان ضدحمله اوکراین در تابستان گذشته از دست داده بود، به دست آورده است.
او افزود: نیروهای روسی تنها از دوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) تاکنون، ۲۲۲ کیلومتر مربع خاک اوکراین را تصرف کردهاند.
پاولو پالیسا که نیروهایش در نزدیکی شهر استراتژیک «چاسیو یار» میجنگند، معتقد است که روسیه در حال تدارک شکستن خطوط اوکراین در شرق است.
اوکراین تقریباً هزار کیلومتر خط مقدم برای دفاع در شرق، شمال و جنوب دارد.
«چاسیو یار» که اخیرا شاهد شدیدترین درگیریها بوده است، در غرب شهر ویران شده «باخموت» قرار دارد که مسکو سال گذشته پس از ماهها نبرد پرهزینه آن را تصرف کرد.
امیل کاستهلمی، یکی دیگر از تحلیلگران گروه «بلک برد»، به رویترز گفت: تشدید حملات روسیه به منطقه شمال شرقی «خارکیف» که از جمعه گذشته آغاز شد، با خطر منحرف شدن نیروهای اوکراینی از جبهه شرقی همراه است و توانایی آنها برای حفظ خط مقدم را تضعیف میکند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که نیروی هوایی این کشور با کمبود مواجه است، و دوباره از متحدان خود خواست تا دفاع هوایی و جتهای جنگنده بیشتری به اوکراین ارسال کنند.