همزمان با تشدید تنشها در خاورمیانه، ایالات متحده و بریتانیا روز شنبه ١٣ مرداد از شهروندان خود خواستند فورا لبنان را ترک کنند.
سفارت ایالات متحده در بیروت در بیانیهای با اشاره به لغو بسیاری از پروازهای بینالمللی از مبدا و به مقصد لبنان، به آن دسته از شهروندان آمریکایی که قصد خروج از لبنان را دارند، توصیه کرد هر بلیطی را که در دسترس است، «حتی اگر آن پرواز فورا انجام نمیشود یا مسیر مورد دلخواه آنها» نیست، خریداری کنند.
سفارت ایالات متحده همچنین به شهروندان آمریکایی که برای خروج نیاز به کمک مالی دارند، اعلام آمادگی کرد.
سفارت ایالات متحده به آن دسته از شهروندان آمریکا که قصد خروج از لبنان را ندارند، توصیه کرد برای شرایط اضطراری و پناهگرفتن در پناهگاهها برای مدت زمانی طولانی آماده شوند.
طبق بیانیه، شهروندان آمریکایی ممکن است نتوانند با همه اعضای خانواده خود لبنان را ترک و یا حیوانات خانگی را همراه خود ببرند.
سفارت ایالات متحده در اورشلیم نیز روز جمعه ۱۲ مرداد در هشداری به شهروندان آمریکایی در اسرائیل اعلام کرد شرایط امنیتی منطقه پیچیده است و میتواند به سرعت تغییر کند.
این سفارتخانه در اطلاعیه خود از شهروندان ایالات متحده خواست با توجه به احتمال افزایش تنشهای منطقهای و لغو پروازها به داخل و خارج اسرائیل، هر چه زودتر برای خروج از این کشور برنامهریزی کنند.
در همین ارتباط، دولت بریتانیا روز شنبه در بیانیهای با اشاره به احتمال «بدتر شدن سریع اوضاع» در خاورمیانه از شهروندان بریتانیایی در لبنان خواست فورا این کشور را ترک کنند.
طبق بیانیه، به منظور پشتیبانی از کارمندان سفارت بریتانیا در بیروت، کارمندان بیشتری به لبنان اعزام شدهاند.
دولت بریتانیا در این بیانیه یادآور شد که گسترش درگیریها در منطقه به نفع هیچ کسی نیست و خواستار تنشزدایی و یافتن راهحلی دیپلماتیک است.
همزمان با افزایش تنشها در خاورمیانه، شرکتهای هواپیمایی «ایر یوروپا» و «آیبیریا» از کشور اسپانیا و همچنین شرکت هواپیمایی فرانسه روز شنبه ۱۳ مرداد از لغو پروازهای خود خبر دادند.
روز جمعه نیز شرکت هوایی کیالام پروازهای خود به مقصد و از مبدا تلآویو را حدود سه ماه لغو کرد.
لهستان نیز روز جمعه به شهروندان خود توصیه کرد از سفر به سه کشور ایران، اسرائیل، و لبنان خودداری کنند و شرکت هواپیمایی لهستان از لغو هشت پرواز خود به لبنان و اسرائیل به دلیل «وضعیت امنیتی منطقه» خبر داد.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی از جمله علی خامنهای، رهبر، و حزبالله لبنان هشدار دادهاند که کشتهشدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، و فواد شکر، ارشدترین فرمانده نظامی حزبالله و دست راست حسن نصرالله، را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
در این حال، نشریه «آکسیوس» به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن بر این باور است که جمهوری اسلامی در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در تهران، قصد دارد حمله به اسرائیل حمله کند.
این نشریه به نقل از یک مقام دفاعی آمریکا گزارش داد که افزایش تنشها در خاورمیانه به دنبال کشته شدن مقامات ارشد حماس و حزبالله، پنتاگون را به اعزام نیروهای اضافی وانداشته، ولی ایالات متحده دست کم ۱۲ کشتی جنگی را در مناطق اطراف مستقر کرده است.
اسرائیل مسئولیت حمله مرگبار به فواد شکر را پذیرفته و او را به عنوان عامل حمله مرگبار به شمال اسرائیل و کشتن ١٢ کودک اسرائیلی معرفی کرده است اما کشتهشدن اسماعیل هنیه را بر عهده نگرفته است.
در عین حال، سخنگوی دولت اسرائیل روز پنجشنبه ۱۱ مرداد گفت که اسرائیل در پی تهدیدهای جمهوری اسلامی و متحدانش به «انتقامگیری» کشته شدن رهبران ارشد حزبالله و حماس، برای هرگونه احتمالی آماده است و به هر حمله «به شدت» پاسخ خواهد داد.