سواحل کلبا در امارات متحده عربی که زمانی بکر و دست نخورده بود، اکنون با انبوهی از زبالههایی که از محل دفن زباله به سواحل آورده میشوند، آلوده شده است. سراسر جنگل ساحلی در کلبا با کیسه نایلون، بستهها و درهای بطری پلاستیکی، و اغلب لاکپشتهای مرده پوشیده شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، فادی یغمور، کارشناس و پژوهشگر علوم دریایی، در نخستین پژوهش مرتبط با این موضوع در خاورمیانه، لاشه ۲۰۰ لاکپشت را مورد آزمایش قرار داد و از داخل شکم آنها - علاوه بر ماهی و صدف - بادکنک و یونولیت استخراج کرد. به این ترتیب علت مرگ لاکپشتها مشخص شد: این زبالهها آخرین وعده غذایی بود که خورده بودند.
این کارشناس به آسوشیتدپرس گفت که این لاکپشتها «احتمالاً دچار سوءتغذیه شده بودند.» وی گفت که زبالههای پلاستیکی مجرای روده لاکپشتها را مسدود میکند و سبب میشود که آنها از گرسنگی تلف شوند.
لاکپشتی که آقای یغمور مورد تجزیه و تحلیل قرار میداد، یکی از ۶۴ لاکپشتی بود که از سواحل کلبا و خور فکان به آزمایشگاه او آورده شده بود.
تیم پژوهشگران او نتایج مطالعات جدید خود را در ژورنال علمی «خبرنامه آلودگی دریایی» منتشر کردهاند تا آسیب و خطر دور انداختن مواد پلاستیکی - که استفاده از آنها در امارات متحده عربی و سایر نقاط جهان افزایش یافته - و سایر زبالههای دریایی را با مدرک اثبات کنند.
زبالهها همچنین میتوانند مجراهای ورود آب و تنفس را مسدود کنند و موجب خفه شدن نه تنها لاکپشتهای دریایی، بلکه نهنگها، پرندگان دریایی، و دیگر جانداران شود.
این مطالعه نشان میدهد که علت مرگ ۷۵ درصد از لاکپشتهای سبز و ۵۷ درصد از لاکپشتهای سرخ در شارجه، خوردن زبالههای دریایی از جمله کیسه های پلاستیکی، در بطری، طناب، و تورهای ماهیگیری بوده است.
در تنها مطالعه مشابه دیگری که در سال ۱۹۸۵ در این منطقه انجام شده بود، هیچ یک از لاکپشتهای مرده در دریای عمان پلاستیک نخورده بودند.