وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد ورود پهپادها و هواپیماهای آمریکایی به یک پایگاه هوایی در جنوب ترکیه آغاز شده است.
مولود چاووش اوغلو که در دیداری با جان کری وزیر خارجه آمریکا در حاشیه اجلاس وزیران اتحادیه آسیای جنوب شرقی – آسه آن – در کوالالامپور سخن می گفت، اظهار داشت ترکیه و آمریکا به زودی نبرد گسترده ای را علیه گروه «دولت اسلامی» آغاز خواهند کرد، هدف این است که شرایط بهتری برای نیروهای اپوزیسیون معتدل سوریه که با داعش نیز می جنگند فراهم شود.
چاووش اوغلو گفت «حالا ما همراه با آمریکا اپوزیسیون را آموزش می دهیم و تجهیز می کنیم، همچنین بزودی جنگی بسیار موثر با گروه (داعش) را آغاز خواهیم کرد.»
ترکیه ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد، و بخشی از سرحد جنوبی آن به سرزمینی که داعش در کنترل دارد متصل است.
مقامات، برنامه آمریکا و ترکیه را کوششی برای ایجاد یک «منطقه آزاد از دولت اسلامی» در یک باریکه حدود ۱۰۰ کیلومتری در شمال سوریه توصیف می کنند. اما علیرغم درخواست های دولت ترکیه، این اقدام شامل منطقه پرواز ممنوع نخواهد بود.
دیپلمات های آشنا به برنامه ها به رویترز گفتند قطع راه های دسترسی گروه «دولت اسلامی» به مرز، که پیکارجویان خارجی و تجهیزات از آن عبور کرده اند، می تواند بازی را تغییر دهد. اما چالش هایی وجود دارد. واشنگتن روز سه شنبه گفت نشانه ها حاکی است پیکارجویان جبهه نصرت، شاخه القاعده در سوریه، برخی از شورشیانی را که ارتش آمریکا آموزش داده بود به اسارت گرفته اند.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت جان کری همچنین از تصمیم اخیر ترکیه به گشودن پایگاه های خود برای شرکت آمریکا در عملیات هوایی علیه گروه دولت اسلامی و حمایت از آوارگان سوریه استقبال کرد.
آقای کری همچنین با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ملاقات کرد. لاوروف دولت اسلامی را «تهدیدی مشترک» برای همه در منطقه نامید. با این حال گفت رویکرد مشترکی برای نبرد با آن وجود ندارد.
لاوروف و کری موافقت کردند مقامات دو کشور به رایزنی در مورد چگونگی برخورد با داعش ادامه دهند.
تصمیم دولت ترکیه برای حمله به داعش همزمان با هدف قرار دادن گروه شورشی حزب کارگران کردستان ترکیه در جنوب این کشور و شمال عراق همراه شده است.