ماموران پلیس و نیروهای ویژه امنیتی ترکیه صبح روز جمعه با حمله به دفتر حزب دموکراتیک خلقها در شهر استانبول، مقامات ارشد این حزب مورد حمایت کردها را بازداشت کردند.
در جریان این حمله، پلیس از خودروهای زرهی و ادوات سنگین نظامی نیز بهره گرفت؛ به طوری که خبرنگاران محلی دراستانبول این عملیات را به "عملیات جنگی" تشبیه کردهاند.
بر اساس گزارشها، یکی از روسای حزب دموکراتیک خلقها به نام روکیه دمیر، در این عملیات بازداشت شده است.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیشتر گفته بود که مقامات حزب دموکراتیک خلقها باید بدانند که قانون "درس بزرگی" به آنها خواهد داد.
اشاره آقای اردوغان واکنش به اعلام خودمختاری در مناطق کردنشین ترکیه از سوی حزب دموکراتیک خلقها بود، که آن را "خیانت بزرگ" و خلاف قانون اساسی ترکیه دانسته بود.
علیرغم واکنش های احزاب راست ترکیه به این اعلام حزب دموکراتیک خلقها، که از سوی حزب کارگران کردستان نیز حمایت شد، مقامات حزب دموکراتیک خلقها آن را نه نشانه جدایی، بلکه الگویی نوین در مدیریت مناطق محلی به دست شهروندان بومی خواندند.
با حمایت حزب کارگران کردستان از تصمیم مقامهای دموکراتیک خلقها در مدیریت دموکراتیک مناطق کردنشین، حزب حاکم ترکیه آنها را همدست پ.ک.ک خواندند و گفتند از هر گزینه ای برای مهار دموکراتیک خلقها استفاده خواهند کرد.
دموکراتیک خلقها با رد ادعای آنکارا، "خودمدیریتی دموکراتیک" در مناطق کردنشین را راهی برای برقراری صلح پایدار در ترکیه عنوان کردند.
همزمان صلاح الدین دمیرتاش، یکی از دو رهبر حزب دموکراتیک خلقها، هرگونه ارتباط حزب متبوعش با حزب کارگران کردستان را رد کرد و گفت پ.ک.ک را همین شهروندان ترکیه تشکیل داده اند و علت تاسیس آن "سیاست های یکسویه و خفقان سیاسی برخواسته از ذهنیت های نژادپرستانه سیاستمداران ترکیه" بوده است.
دمیرتاش افزود "برای صلح باید آزاد اندیشید."
درگیری های نظامی ارتش ترکیه با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) از اوایل دهه ۸۰ میلادی تا کنون بیش از ۵۰ هزار قربانی داشته است.
علیرغم توقف سه ساله جنگ از سال ۲۰۰۹ میلادی تحت عنوان "روند صلح"، این روند همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی ترکیه متوقف و درگیریها از سر گرفته شد. درگیری هایی که این بار نه در کوههای قندیل، بلکه در شهرها در جریان است.